Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η απάντηση των Παραπολιτικών στην ανακοίνωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Η απάντηση των Παραπολιτικών στην ανακοίνωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Απάντηση στην αντίδραση της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, γνωστοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας που υπέγραψαν το επίμαχο δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης.  

Στη δήλωσή τους, ανάμεσα στα άλλα καλούν “όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτος της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια”. Τέλος ενημερώνουν οτι “προτιθενται να προσκομίσουν στην εισαγγελία όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα”.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

«Η εφημερίδα Παραπολιτικά και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι υπογράφουν επωνύμως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης, μετά την κατά την κρίση μας ατυχέστατη αντίδραση της υπουργού κυρίας Χρυσοβελώνη, κάνουμε την εξής δήλωση: Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, δημοσιοποιεί αληθή γεγονότα.

Προκαλούμε όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτός της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.

Εμείς, πάντως, προτιθέμεθα να προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα μας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Λυπούμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι φέραμε σε δύσκολη θέση, τόσο την κυρία υπουργό – η οποία είναι σαφές ότι κάθε άλλο παρά αμφισβητεί την ουσία του δημοσιεύματος- όσο και τον στενό συνεργάτη και φίλο της, αλλά και την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς το δημοσιογραφικό μας καθήκον για την ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι πάνω απ όλα».

Θανάσης Φουσκίδης

Αργύρης Γιαννόπουλος 

Leave a Reply

Top