Είστε εδώ

Η Άννα Διαμαντοπούλου “είδε” τον εαυτό της σε ανάρτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου και προχώρησε σε αγωγή

Αγωγή κατά του καθηγητή Αντώνη Λιάκου κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή μία ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook όπου ανέφερε ότι θα ήταν “μέγιστο θέμα συζήτησης αν αποκαλυπτόταν ότι πρώην υπουργός παιδείας έχει περίοπτη θέση στα Paradise Papers”.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έγραφε:

Αρχές Δεκεμβρίου, ο Α. Λιάκος δημοσιεύει ένα άρθρο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, όπου αναφέρει: “Η φράση είναι σαφής. Δεν κατηγορεί, δεν καταδικάζει, δεν χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς. Υποθετικός λόγος: «Αν αποκαλυπτόταν… θα ήταν μέγιστο θέμα συζήτησης». Το «αν» σημαίνει επιφύλαξη σε μια είδηση που ήδη κυκλοφορεί. Εξίσου επιφυλακτικότητα δηλώνει και η αποφυγή αναφοράς ονόματος. Αλλωστε, η ανάρτηση αποσκοπούσε να στρέψει την προσοχή των αναγνωστών σε μια συζήτηση αρχών. Για οκτώ μέρες, κανένα σχόλιο. Οκτώ μέρες αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου αναγνώρισε τον εαυτό της στην επίμαχη υποθετική φράση με μια βίαιη ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο fb”.
Όπως έγραψε στις 11 Δεκεμβρίου στο facebook του, η κ.Διαμαντοπούλου του έστειλε εξώδικο όπου του ζητά να ανακαλέσει τα όσα (υποθετικά) έγραψε και να ζητήσει δημοσίως συγνώμη. Σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου προχώρησε στο επόμενο βήμα καταθέτοντας αγωγή εναντίον του καθηγητή, όπως ενημερώνει μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:
Σήμερα το πρωί κατέθεσα αγωγή εναντίον του καθηγητή Αντώνη Λιάκου.
Όταν κατηγορείς κάποιον, και αποδεικνύεται ότι αυτό έγινε από πλάνη, τότε οφείλεις να πεις καθαρά μια φράση: έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη. Όταν συκοφαντείς κάποιον συνειδητά, για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας και όλα όσα ισχυρίζεσαι αποδεικνύονται ψέματα και αντί συγγνώμης, γράφεις άρθρα, χρησιμοποιείς χίλιες λέξεις, χωρίς να αναφερθείς στο λάθος τότε δεν μένουν πολλές επιλογές. Ο λαϊκισμός και η συκοφαντία ως εργαλεία σπίλωσης των αντιπάλων, απαξιώνουν τη δημοκρατία.
Γι΄ αυτό δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, μετατρέπονται σε γενικευμένη αντίληψη πολιτικής στάσης που δεν αφορά απλά λαϊκιστικά έντυπα, αλλά και ανθρώπους με τυπικά προσόντα και ιδιότητες.
Στη πολιτική μου διαδρομή προσέφυγα μία φορά στη δικαιοσύνη, από την οποία και δικαιώθηκα, εναντίον της εφημερίδας «Αυριανή». Αυτή είναι η δεύτερη φορά.
Γιατί παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν παραδέχτηκε το ψέμα και δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά και γιατί η συνωμοσιολογία και η συκοφαντία προσλαμβάνουν πολύ πιο επικίνδυνες διαστάσεις όταν προέρχονται από ανθρώπους σαν τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επώνυμα καταδίκασαν την εναντίον μου συκοφαντική ενέργεια του κ. Λιάκου“.

το είδαμε στο aixmi.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *