Είστε εδώ
Home > FAQ news > Hürriyet : “Κλάδος φιλίας” από το Νο 2 της Τουρκίας τον Μπιναλί Γιλντιρίμ – Μοιραζόμαστε κοινή ιστορία και πολιτισμό στις δύο όχθες του Αιγαίου, θελουμε βελτίωση της φιλίας μας …

Hürriyet : “Κλάδος φιλίας” από το Νο 2 της Τουρκίας τον Μπιναλί Γιλντιρίμ – Μοιραζόμαστε κοινή ιστορία και πολιτισμό στις δύο όχθες του Αιγαίου, θελουμε βελτίωση της φιλίας μας …

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε χθες ότι η χώρα του στοχεύει στη «βελτίωση της φιλίας» και τη «μείωση της εχθρότητας» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια κοινή ιστορία και πολιτισμό παρά τις διαμάχες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έκανε τα παραπάνω σχόλια ενόψει τις διήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 5-6 Φεβρουαρίου.

Όπως ο ίδιος επισήμανε, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός με «τουρκική φιλοξενία».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελ .Βενιζέλο το 1933, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Πηγή: Hürriyet

Leave a Reply

Top