Είστε εδώ

Hot Doc, αποκάλυψη: Τι συνδέει Κυριάκο, Αντώνη και Μαρέβα;

Το δαιδαλώδες σύστημα που στο κέντρο του έχει τον Σταύρο Παπασταύρου επεκτείνεται όμως ακόμη περισσότερο για να αγγίξει ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως μπορείτε να διαβάσετε -βλέποντας ταυτόχρονα και όλα τα σχετικά ντοκουμέντα στο Hot Doc που κυκλοφορεί, σε μια από τις παναμέζικες εταιρίες, στις οποίες συμμετέχει ο Μεταξάς πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπερνίτσας. Πρόκειται για καλό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε επιλεγεί στο παρελθόν ως σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων, ενώ το γραφείο του κατά το παρελθόν είχε προσφέρει υπηρεσίες στις διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου για τη σύμβαση προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.
Ο Μπερνίτσας συμμετέχει επίσης και στη διοίκηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, υπό τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Στο Ινστιτούτο συμμετέχει και η σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, Ευτυχία Παγίδα-Σαμαρά, η οποία επίσης είναι στη λίστα Λαγκάρντ μαζί με την οικογένειά της.
Μάλιστα ο Μπερνίτσας τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Siemens, εκπροσωπώντας την στην υπόθεση συμφωνίας συμβιβασμού με το ελληνικό δημόσιο. Στέλεχος της ίδιας εταιρίας τυχαίνει να είναι και η κ. Μάρη Αγαλιώτου. Το όνομά της δεν έχει και τόση σημασία, όση έχει το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του Σταύρου Παπασταύρου. Η Μάρη Αγαλιώτου μάλιστα φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να προσφέρει τις υπηρεσίες της, εκτός από τη Siemens, και στο Μέγαρο Μαξίμου, την εποχή της πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Στο μεταξύ, πέρα από τη στήριξη που διαχρονικά παρείχε στον Παπασταύρου ο Σαμαράς, την επιλογή να συμπορευθεί με τις ευθύνες του Παπασταύρου φαίνεται πως έχει κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο Μητσοτάκης προτιμά να αφήσει το θέμα να ξεθυμάνει. Ερωτηματικά όμως προκαλούν δύο πράγματα: πρώτον, οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens και δεύτερον (και κυριότερο), το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είχε στο Δ.Σ. της εταιρίας της, MG Capital Advisor, το 2009, τον Σταύρο Παπασταύρου.
Οι «συμπτώσεις» που καταδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας ενός πολυπλόκαμου συστήματος σχέσεων και συμφερόντων και τις οποίες αποκαλύπτει με ντοκουμέντα το Hot Doc που κυκλοφορεί είναι πραγματικά πολλές. Και δυστυχώς τοποθετούν τη λειτουργία της χώρας γύρω από έναν κύκλο ανθρώπων και εταιριών. Εταιριών που εδρεύουν στον Παναμά και όχι μόνο και ανθρώπων που κράτησαν και κρατούν, καθένας από το δικό του μετερίζι, τα ηνία της χώρας.
Κατεβάστε το 100ο τεύχος του Hot Doc ΕΔΩ
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *