Είστε εδώ
Home > FAQ news > Hellas Journal: Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής …

Hellas Journal: Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής …

Επισήμανση στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στον Έβρο θα κάνουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κείμενο συμπερασμάτων σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας  Hellas Journal του Μιχ Ιγνατίου, από τη Σύνοδο Κορυφής. Πηγές έλεγαν στο HellasJournal ότι στο κείμενο θα γίνεται αναφορά «για Ευρωπαίους πολίτες που κρατούνται στην Τουρκία».

Η φράση αυτή σαφώς περιλαμβάνει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την αρχή του μήνα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης. Επίσης θα καλείται η Τουρκία να επιλύσει το θέμα άμεσα με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι παράλληλα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και πιέσεις προς την Άγκυρα ενόψει και της συνόδου κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας την Δευτέρα. Οι δύο Έλληνες στρατιώτες θα προστεθούν και στις άλλες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματά του Οκτωβρίου του 2014 και τη Δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, θα καλούν επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σέβεται το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπενθυμίζουν την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Πηγή: HellasJournal.com

One thought on “Hellas Journal: Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής …

  1. Σωστά δεν είναι άμοιροι, αν ήταν θα το έκαναν ο Αλέξης και ο Κυριάκος διεθνές θέμα ……

Leave a Reply

Top