Είστε εδώ
Home > FAQ media > H ψευδαίσθηση που δημιουργεί ο φακός περί συνωστισμού και ο καλός Δήμαρχος …

H ψευδαίσθηση που δημιουργεί ο φακός περί συνωστισμού και ο καλός Δήμαρχος …

Ενας μικρός χαμός έγινε χθες όλη την ημέρα με ένα βίντεο του Open TV, ένα βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή των Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου και έδειχνε μία περίεργη πολυκοσμία στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μία ψηφιακή πολυκοσμία με διάφορα περίεργα.

Γράφτηκαν πολλά και διάφορα γιατί όντως η εικόνα έμοιαζε πολύ περίεργη. Δείτε το βίντεο ξανά.

Εν τω μεταξύ βγήκαν διάφοροι σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και έλεγαν πως είδαν τον εαυτό τους σε διάφορα βίντεο, σε κανάλια, να περπατά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ δεν το είχαν κουνήσει από το σπίτι εδώ και ημέρες.

Από το κανάλι τοποθετήθηκαν άμεσα, όπως και από την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου. Δεν πείραξαν κανένα βίντεο διαβεβαίωσαν και η εικόνα ήταν live. Διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους και δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε.

Tο skra-punk.com με τη βοήθεια του φωτογράφου Δημήτρη Τσαλκάνη και ειδικού στα οπτικά εφέ, εξήγησε τι συνέβη με τα πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης (ΕΔΩ). Εγινε, λέει, χρήση πολύ ισχυρού τηλεφακού«Το οπτικό παράδοξο (που κατά τα άλλα είναι καθημερινότητα στις εκατοντάδες εικόνες που βλέπουμε) αξιοποιείται αυτή τη φορά για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για ένα γεγονός. Με τη θέση της κάμερας στην ευθεία σχεδόν ακριβώς της ακτής, καταφέρνει ουσιαστικά να εκμηδενίσει αυτήν την πολύ ισχυρή γραμμή της προοπτικής, αφήνοντας μόνο αυτή των δέντρων στα αριστερά να υποδηλώνει το βάθος».

Και σημειώνει«Όλοι οι άνθρωποι που βλέπουμε λοιπόν να περπατάνε ή να αθλούνται βρίσκονται πολύ, πάρα πολύ μακριά από τον φακό και λόγω ακριβώς αυτής της σκόπιμης και δημιουργικής χρήσης της οπτικής φαίνονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στην ουσία όμως, αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι, ανεπτυγμένοι στην πραγματικότητα σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, να εμφανίζονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά. Αυτό βέβαια δημιουργεί τα διάφορα παράδοξα που έκαναν πολύ κόσμο να μιλήσει για «εφέ» και ψηφιακά πειραγμένο βίντεο».

Υποθέτουμε πως το γεγονός αποτελεί μία παρεξήγηση. Είναι προφανές πως τα ΜΜΕ έχουν χάσει εδώ και καιρό την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ας προσέχαμε, δεν φταίει ο κόσμος για αυτό, ας είμαστε ειλικρινείς

(οι φωτογραφίες από το skra-punk.com)

Πηγή: e-tetradio.gr

Leave a Reply

two × 4 =

Top