Είστε εδώ

H Δούρου είναι εδώ! Αποστομωτική απάντηση στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, οι 168 τόνοι βοήθειας που συγκεντρώνει και διανέμει στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα!

Την πιο απτή και … αριστερή απάντηση στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα κυρίως εκδόσεων του Σ/Κ, δίνει το ίδιο το έργο της Περιφέρειας. Αθόρυβο αλλά … ουσιαστικό και κυρίως ανθρώπινο. Γιατί δεν “κερδίζει” πρωτοσέλιδα, ( πως θα μπορούσε άλλωστε … ), αλλά κερδίζει στην αλληλεγγύη, την ουσιαστική δουλειά, την ανακούφιση αλλά και το συντονισμό των πολιτών που θέλουν να προσφέρουν.
Το Κέντρο Διαχείρισης λοιπόν ( logistics ), μια πολύτιμη δομή, που σκέφθηκε, σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε η Περιφέρεια, πολύ νωρίς και πολύ προτού εγκατασταθούν οι χιλιάδες των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και τους … “ανακαλύψουν” τα πρωτοσέλιδα και τα ψυχοπονιάρικα δελτία των 8, συνεχίζει την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Το Κέντρο Διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, συνεχίζει την αποστολή ειδών και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 05/04/2016, έστειλε στη Μόρια Λέσβου συρόμενο φορτηγό είκοσι πέντε (25) τόνων με είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η διάθεση ειδών διατροφής στα κέντρα παρασκευής γευμάτων για τους πρόσφυγες και στα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.
Σημειώνεται ότι, από την Πέμπτη 24/03/2016 έως και σήμερα, το Κέντρο Διαχείρισης έχει παραδώσει στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων Αττικής, είκοσι οχτώ (28) φορτηγά με μέση χωρητικότητα έξι τόνους ανά φορτίο (περίπου 168 τόνους), με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα, τα ανωτέρω είδη έχουν διανεμηθεί στα παρακάτω κέντρα: Σχιστού, Λαυρίου, Νέας Μάκρης, Μαλακάσας, Ελληνικού, Πειραιά και στο Κ.Ε.Δ.Α. στο Ζούμπερι Ανατολικής Αττικής.

Επισημαίνεται ότι έχουν προσφερθεί μεγάλες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης από Δήμους όλης της χώρας: Αγίας Βαρβάρας, Παπάγου-Χολαργού, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Ραφήνας, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Κορυδαλλού, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Μαραθώνα, Ρεθύμνου, Παλλήνης, Ιλίου, Ηλιούπολης, Ν. Φιλαδέλφειας, Βύρωνα, Αμαρίου Ηρακλείου, Αρχανών, Μινώα, Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και Ανωγείων Κρήτης, Ναυπακτίας καθώς και από πλήθος συμπολιτών, οργανισμών και
εταιρειών.

One thought on “H Δούρου είναι εδώ! Αποστομωτική απάντηση στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, οι 168 τόνοι βοήθειας που συγκεντρώνει και διανέμει στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα!

  1. Μεγάλο έργο! Κάτι σαν “γιατροί χωρίς σύνορα” δηλαδή. Γι΄ αυτό δεν προλαβαίνει να κάνει και κανένα έργο για τους πολίτες της Αττικής. Μάλλον δουλευόμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *