Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γκρεμίζει τις δικαιολογίες Χαρδαλιά-κυβέρνησης ο υποδιοικητής της ΕΜΥ: Από την Τρίτη υπήρχε πρόβλεψη για την Εύβοια, ποτέ δεν αναφέρουμε ύψη υετού ανά πρόβλεψη

Γκρεμίζει τις δικαιολογίες Χαρδαλιά-κυβέρνησης ο υποδιοικητής της ΕΜΥ: Από την Τρίτη υπήρχε πρόβλεψη για την Εύβοια, ποτέ δεν αναφέρουμε ύψη υετού ανά πρόβλεψη

Με ένα λιτό δελτίο τύπου ο Υποδιοικητής της ΕΜΥ Μανώλης Ανανδρανιστάκης απαντά στις δικαιολογίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και κυβέρνησης ότι δήθεν δεν υπήρχαν προβλέψεις για τα έντονα φαινόμενα στην Εύβοια από τους μετεωρολόγους.

Στην ανακοίνωσή του, ο υποδιοικητής της ΕΜΥ επισημαίνει ότι υπήρχαν προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή ήδη από την Τρίτη με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο επικαιροποιήθηκε την Πέμπτη, ενώ για τις δηλώσεις Χαρδαλιά ότι “η πρόβλεψη ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες και η τελευταία επιβεβαιωμένη μέτρηση που έχουμε είναι πάνω από 350 χιλιοστά”, ο Μ.Ανανδρανιστάκης ξεκαθαρίζει ότι “η ΕΜΥ ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό, όπως είναι γνωστό σε όλη την μετεωρολογική επιστημονική κοινότητα“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες η ΕΜΥ επισημαίνει τα εξής:

α. Την Τρίτη 4/8/2020 με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη 5/8 έως και την Κυριακή 9/8.

Την Πέμπτη 6/8/2020 το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποιήθηκε με περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες. Για την περιοχή της Εύβοιας όπου τα ισχυρά φαινόμενα είχαν τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ανέφερε συγκεκριμένα:

“Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν: Το ΣΑΒΒΑΤΟ (08-08-2020) την Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (9-08-2020) τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες”.

β. Στα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό, όπως είναι γνωστό σε όλη την μετεωρολογική επιστημονική κοινότητα.

Μ. Αναδρανιστάκης
Υποδιοικητής ΕΜΥ

One thought on “Γκρεμίζει τις δικαιολογίες Χαρδαλιά-κυβέρνησης ο υποδιοικητής της ΕΜΥ: Από την Τρίτη υπήρχε πρόβλεψη για την Εύβοια, ποτέ δεν αναφέρουμε ύψη υετού ανά πρόβλεψη

Leave a Reply

twelve − seven =

Top