Είστε εδώ

Γιατί βγήκε μπροστά … ο Βαγγέλης Βενιζέλος. (Ο Μητσοτάκης, η Σακελλαροπούλου, ο Κύκλος Ιδεών και η προοδευτική κυβέρνηση)

Πολλοί παραξενεύτηκαν από την ξαφνική «ενεργοποίηση του Βαγγέλη Βενιζέλου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και ενδεχομένως και άλλων πολιτικών προσώπων.

Εκτός του ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συχνά πυκνά διεμήνυε ότι παραμένει ενεργός στην πολιτική παρέμβαση στον τόπο, αυτό το οποίο πολλοί δεν είχαν «αναγνώσει» σωστά, ήταν η πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κύκλου Ιδεών.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία αυτού του forum η οποία διαρκώς και διευρύνεται με την είσοδο και νέων προσώπων από όλους τους χώρους, αλλά και τις κοινωνικές δράσεις, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντιπρόταση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο περίφημο … «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποδείχτηκε ένα επιτελικό κράτος από ακρίδες! Η στελέχωση του Κύκλου Ιδεών παραπέμπει ευθέως σε μελλοντικές προτάσεις, τόσο για την στελέχωση κυβερνητικών χαρτοφυλακίων, όσο και για την εξυγίανση και μεταρρύθμιση ενός κρατικού μηχανισμού που έχει μετατραπεί τα τρία τελευταία χρόνια σε γαλάζιο παρακράτος.

Από την άλλη, όπως εξηγούν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός, όπως έκανε το σύνολο των συναδέλφων του συνταγματολόγων μπροστά στην πασιφανή θεσμική και πολιτειακή εκτροπή, τόσο από το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και από άλλες «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες ήδη έχουν ξεσηκώσει το σύνολο της κοινωνίας, από τη νεολαία μέχρι τους συνταξιούχους «στα κάγκελα».

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να μην αξιολογήσει και την απουσία τοποθέτησης και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρά ότι προέρχεται από το χώρο της Δικαιοσύνης, στο σκάνδαλο των υποκλοπών και κυρίως στην επίκληση του απόρρητου ακόμα και μέσα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ώστε να μην αποκαλυφθεί ποιοι και για ποιο λόγο θεώρησαν «εθνικό κίνδυνο» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Τέλος, όπως επισημαίνει παλαιό και έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πάντα και μια μεγάλη πολιτική «παρεξήγηση».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα είχε καλά με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! «Από το 2012 κιόλας που ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο», επισημαίνει με νόημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *