Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Γιατί εξαφανίστηκε ο Τσιόδρας από το προσκήνιο; Η “Καθημερινή” έχει την απάντηση αλλά και μία “υπόδειξη”

Γιατί εξαφανίστηκε ο Τσιόδρας από το προσκήνιο; Η “Καθημερινή” έχει την απάντηση αλλά και μία “υπόδειξη”

Η στήλη “Θεωρείο” στην “Καθημερινή της Κυριακής” 2 Αυγούστου, την οποία υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, ασχολείται με το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, περίπου από την άρση του lockdown και πάντως με το τέλος της καθημερινής ενημέρωσης στα τέλη Μαΐου, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το προσκήνιο, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως μία συνέντευξη σε περιοδικό.

Γράφει συγκεκριμένα το “Θεωρείο“:

“Οποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Η κριτική δεν άρεσε σε όλους καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείριση της κατάστασης”.

Εντούτοις, φαίνεται ότι η “κυκλοφορία” του συγκεκριμένου αποσπάσματος προκάλεσε “ενοχλήσεις”, με αποτέλεσμα ο συντάκτης του “Θεωρείου” να δημοσιεύσει μία, όπως γράφει, “Απαραίτητη διευκρίνιση“:

Σε δημοσίευμα στη στήλη Θεωρείο της Καθημερινής της Κυριακής αναφέρεται πως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενστάσεις για όσα ακολούθησαν την άρση της καραντίνας. Η αναφορά αποτυπώνει τους υπαρκτούς προβληματισμούς που υπάρχουν παγκοσμίως σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση μίας υγειονομικής κρίσης παντελώς άγνωστης, τόσο για τους ίδιους τους επιστήμονες όσο και για όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη.

Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων και τελικά η σύνθεση τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελούν άλλωστε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή είχε μακρά συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο για την εκτίμηση της κατάστασης.

Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια διόγκωσης για πολιτική εκμετάλλευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής φύσης της αναφοράς.

Leave a Reply

two + eleven =

Top