Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): “Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Γίνεται επιλογή ασθενών” – ΟΕΝΓΕ: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): “Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Γίνεται επιλογή ασθενών” – ΟΕΝΓΕ: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ

“Και ράντζα. Ράντζα. Ράντζα…” !

Ανάρτηση “φωτιά” για τις κυβερνητικές ευθύνες στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία από το κύμα της πανδημίας που βρήκε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ Γιαννακός

Όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι τέτοια που «πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ» και γίνεται «επιλογή ασθενών».

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.
ΠΕΘΑΝΕ 70χρονος ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Κρίμα από το Θεό αυτό το διαρκές έγκλημα με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός μεθ. Γίνεται επιλογή ασθενών με ηληκιακά κριτήρια. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μεθ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής.
Η απάντηση σε ένα κράτος δικαίου ποιός μεταξύ δύο ασθενών επιλέγεται για τη μία διαθέσιμη κλίνη μεθ είναι και οι δύο. Το κράτος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες μεθ. Είχε χρόνο και δεν το έπραξε. Περίμενε να σωθεί η κατάσταση από τις αντικρουόμενες απόψεις των ειδικών και τη πλύση εγκεφάλου. Ένας 70χρονος διασωληνωμένος πέθανε σήμερα πρωί ευρισκόμενος 5 ημέρες σε λίστα αναμονής για μεθ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ. Γιατι δεν εξυπηρετήθηκε; Οι γιατροί του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ έπραξαν το χρέος τους. Τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το εκαβ να βρεί μεθ. ΜΑΤΑΙΑ.
Επιτέλους κάντε κάτι.
Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι δέκα διασωληνωμένοι εκτός μεθ, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ οκτώ, στο ΕΛΠΙΣ τέσσερεις, στο ΛΑΙΚΟ δύο, στη ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟ δύο, στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ πέντε στη καρδιολογική μονάδα, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ένας, ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ πέντε, στη ΝΙΚΑΙΑ οκτώ, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τέσσερεις κ.α.λ.
Πάνω από 50 διασωληνωμένοι εκτό ΜΕΘ.
Δεκάδες επίσης διασωληνωμένα περιστατικά γενικά εκτός μεθ.
Όπως ενδεικτικά δύο στο ΘΡΙΑΣΙΟ και το ΚΑΤ επειδή μετέτρεψε τις μεθ για περιστατικά κορωνοιου έχει 4 διασωληνωμένα στην αναζωογόνηση.
ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ για κορωνοιο εμφανίζονται αυτή τη στιγμή εμφανίζονται δύο στο ΚΑΤ, δύο στο ΣΩΤΗΡΙΑ.
Είναι υποκρισία να μιλάμε για κενά κρεβάτια μεθ, για ποσοστά κάλυψης την ώρα που πεθαίνει κόσμος σε λίστα αναμονής.
Και ράντζα. Ράντζα. Ράντζα……….» (Πηγή: in.gr)

Aναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις συνθήκες νοσηλείας των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι η κυβέρνηση και όχι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η κατάθεση έρχεται δύο ημέρες μετά και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε αποκλειστικά το “Documento” από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διασωληνομένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους ελλείψει κρεβατιών και είναι απολύτως ενδεικτικές της κατάστασης που έχει προκληθεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν. (Πηγή: documentonews.gr)

Leave a Reply

eight + fifteen =

Top