Είστε εδώ
Home > FAQ news > Για κίνδυνο “εφησυχασμού” προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν αρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας! Αν δεν εντοπιστούν όσοι νοσούν τα κρούσματα θα αυξηθούν ξανά όταν λήξει το lockdown

Για κίνδυνο “εφησυχασμού” προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν αρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας! Αν δεν εντοπιστούν όσοι νοσούν τα κρούσματα θα αυξηθούν ξανά όταν λήξει το lockdown

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από μόνη της δεν αποτελεί λύση αν δεν συνδυαστεί με συστηματικούς διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που νοσούν, καθώς και οι επαφές τους προειδοποίησε κορυφαίος επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλώντας σε εκπομπή του BBC.

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και να απομονώσουν τις κοινωνίες τους προκειμένου να νικήσουν τον κορονοϊό, δήλωσε συγκεκριμένα  ο Μάικ Ράιαν στην εκπομπή του Άντριου Μαρ.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορονοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

«Οσο για τον κίνδυνο του lockdown… εάν δεν εφαρμόσουμε ισχυρά μέτρα για τη δημόσια υγεία τώρα, όταν αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κρούσματα θα ενισχυθούν και πάλι», υπογράμμισε.

Πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και αμερικανικές πολιτείες έχουν εφαρμόσει δραστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, με πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, ενώ σχολεία, μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει.

Ωστόσο, ο κ. Ράιαν θεωρεί ότι οι χώρες αυτές πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας, όπου οι περιορισμοι συνδυάστηκαν με δραστικά μέτρα και συνεχή τεστ σε ύποπτα κρούσματα του Covid 19.

“Από την στιγμή που διακόψαμε τη μετάδοση, πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό. Πρέπει να πάμε τη μάχη προς τον κορονοϊό”, δήλωσε.

Εκτίμησε δε ότι ένα εμβόλιο δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος. “Τα εμβόλια θα έλθουν αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα“, υπογραμμίζει.

πηγή: euro2day.gr

Leave a Reply

fifteen + eleven =

Top