Είστε εδώ
Home > FAQ news > Για πρώτη φορά Υπουργός στη Σύνοδο των Υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων του Συμβουλίου της ΕΕ

Για πρώτη φορά Υπουργός στη Σύνοδο των Υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων του Συμβουλίου της ΕΕ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Οπτικοακουστικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα  εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη Σύνοδο, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο συστάθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για την Πρόταση Αναθεώρησης της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει εκφραστεί θετικά:

1. υπέρ της επέκτασης των ποσοστώσεων και στους καταλόγους υπηρεσιών video on demand, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης,

2. υπέρ της ενθάρρυνσης της δημιουργίας δυναμικών συμπράξεων μεταξύ ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει ήδη προβεί μέσω της ΕΡΤ σε συμφωνίες ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς παρόχους (όπως το γαλλικό TV5 κ.ά.). Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής υποστηρίζει και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Mε τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργό Πολιτισμού της Σλοβακίας, Marek Madaric.
Mε τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργό Πολιτισμού της Σλοβακίας, Marek Madaric.

Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε, επίσης, τη θετική στάση της Ελλάδας απέναντι στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπουν κανόνες στο μέχρι τώρα αρρύθμιστο οπτικοακουστικό περιεχόμενο των διαδικτυακών υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων.

Ο Νίκος Παππάς καλωσόρισε, ακόμη, την εισαγωγή ενιαίων κανόνων προστασίας ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο των παρόχων τηλεοπτικών και κατά παραγγελία υπηρεσιών, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Νίκος Παππάς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ.
Ο Νίκος Παππάς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ.
Mε τη Γαλλίδα Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνιών, Audrey Azoulay.
Mε τη Γαλλίδα Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνιών, Audrey Azoulay.

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top