Είστε εδώ

Για γέλια! Η επιτροπή δεοντολογίας αυτοκαταργήθηκε

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τελικά να ληφθεί η γνώμη της ΚΕ και μετά να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή!

Πρόκειται για μια μομφή κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που την είχε συστήσει

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα, αποφάσισε να…. ζητήσουν τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ – όπως προβλέπει το καταστατικό – και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Στην ουσία δηλαδή, η Επιτροπή αυτοκαταργήθηκε!

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ:

Άρθρο 19 – Επιτροπή Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη, με τους/τις αναπληρωματικούς τους, που εκλέγονται από το συνέδριο του κόμματος, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με ισότιμη αντιπροσώπευση των φύλων. Προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας για την Επιτροπή είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον πέντε (5) ετών ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ασυμβίβαστη με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο ή κομματικό αξίωμα.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας συντάσσει Κανονισμό Λειτουργίας και Κώδικα Δεοντολογίας, τους οποίους υποβάλει προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του κόμματος, όπως αυτές περιγράφονται στο Καταστατικό και στον Κώδικα Δεοντολογίας. Διαπιστώνει παραβιάσεις του καταστατικού και των κανόνων δεοντολογίας και επιβάλλει τις εξής κυρώσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος:
(α) Σύσταση,
(β) Επίπληξη,
(γ) Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο,
(δ)Διαγραφή.
Ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται μιας υπόθεσης:
(α) αυτεπαγγέλτως,
(β) μετά από καταγγελία του παθόντος/της παθούσας, όταν η αντικαταστατική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά προσβάλλει τα δικαιώματα άλλου μέλους που κατοχυρώνονται στο παρόν καταστατικό,
(γ) μετά από παραπομπή από:
την ΟΜ στην οποία ανήκει ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη.
την ΝΕ στην οποία ανήκει ή υπάγεται ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη.
την ΚΕ, τον Γραμματέα ή τον Πρόεδρο του κόμματος.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας κρίνει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του Κόμματος. Ειδικά στην περίπτωση επιβολής αναστολής της ιδιότητας του μέλους ή διαγραφής, αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της. Τα πορίσματά της διαβιβάζονται στον Γραμματέα της ΚΕ, ο οποίος και ενημερώνει σχετική την Πολιτική Γραμματεία.
Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας εκλέγονται για μία θητεία.

Πηγή: iefimerida.gr

9 σχόλια στο “Για γέλια! Η επιτροπή δεοντολογίας αυτοκαταργήθηκε

 1. Κατώτεροι των ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ να παραιτηθούν σήμερα. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε άλλο με την επιτροπή αυτή. Δεν γνωρίζω αν πληρώνονται αν πληρώνονται να πάψουν να πληρώνονται γιατί δεν δουλεύουν μας κοροϊδεύουν και δεν το ανεχόμαστε πλέον. Όλοι που κάνουν αντιπολίτευση στο κόμμα σπίτια τους. Στο νέο συνέδριο να αλλάξει το καταστατικό και οποιως φέρεται σαν τους 4 να διαγράφεται αυτόματα

 2. Τους “εχθρούς” τους κρατάς δίπλα σου δεν τους αφήνεις να αλωνίζουν και να σε διαβάλουν!

 3. Ρεζίλι των σκυλιών
  Να παραιτη θουν ,,να ζητήσουν συγγνώμη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,για ανικανότητα διεκπεραίωση των καθηκόντων τους
  Η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 4. Κρίμα και πάλι κρίμα, κατώτεροι των περιστάσεων… αυτοί όπως φαινεται …βολεύονται και με το 3% αλλά δεν σκέφτονται οι άνοοι το κόσμο ! ΝΤΡΟΠΗ!

 5. οτι και να αποφασισουν οι καρεκλοκενταυροι αυτοι οι 4 αλλα και αρκετοι αλλοι που προς το παρον δεν ειναι ακομη στο εδωλειο ειναι ξενο σωμα στον λαο του συριζα στην πλειωψηφεια τουλαχιστον και αν συνεχισουν με τον ιδιο σκοπο θα υπαρχει αντιδρασει του κοσμου και θα τους παρουμε με τα διφραγκα …..αν εχουν ακομη ψιγματα αξιωπρεπειας να δωσουν απο οποια θεση κατεχουν την παρετηση τους και ας βγαλουν το παντεσπανι τους στο σκαιξεφτιλα αφου εκει κλεινουν το οκταωρο τους και στα αλλα αδελφα ευαγη ιδριματα μεγκα αντενα κλπ κλπ αλλα ζηταω αξιωπρεπεια απο ατομα που εχουν αποδηξει οτι δεν το γνωριζουν το σπορ …….

 6. Τους συγκεκριμένους του διέγραψαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις πρόσφατες εκλογές και έρχονται οι μηχανισμοί της Κουμουνδούρος να μας τους κατσικωσουν λες και θα στερηθούμε την πολιτική προσφορά τους στο κόμμα και την κοινωνία .
  Άι σιχτιρ επιτέλους!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *