Είστε εδώ

Γι αυτά τα … capital – “control”, έρχεται εξεταστική.Τράπεζες βοηθούσαν το bank run βγάζοντας λεφτά “καλών πελατών” στο εξωτερικο!

Είναι κοινό μυστικό ότι την εποχή της άνισης “διαπραγμάτευσης” της ελληνικής κυβέρνησης με τα οργανωμένα συστήματα των ξένων δανειστών, το τραπεζικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν στήριξε αλλά αντίθετα υπονόμευσε τις προσπάθειες, επενδύοντας και αυτό στο σενάριο της “αριστερής παρένθεσης”. Τεράστια ποσά ελλήνων ολιγαρχών, δραπέτευσαν την κρίσιμη περίοδο πριν τον Ιούνιο του 2015, στο εξωτερικό με την ανοχή αν όχι την ενθάρυνση και την καθοδήγηση ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι οικονομικοί εισαγγελείς με επιστολή τους προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες ζητούν να τους παρέχουν πληροφορίες για τυχόν αγορές, από πελάτες τους, επενδυτικών προϊόντων στο εξωτερικό, την περίοδο που προηγήθηκε της επιβολής των capital controls.Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο χρηματιστηριακό στέλεχος είναι κοινό μυστικό ότι από την αρχή της κρίσης μεγάλοι επενδυτές έστειλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό μέσα και από τμήματα private banking τραπεζών, αγοράζοντας κυρίως αμοιβαία κεφάλαια του ιδίου ομίλου σε άλλη χώρα.Στη συνέχεια άλλαζαν «θεματοφύλακα» βγάζοντας έτσι χρήματα στο εξωτερικό χωρίς οι συναλλαγές να περνούν από το τραπεζικό σύστημα και να αποτυπώνονται στο σύστημα εκροών της Τραπέζης της Ελλάδος
Ανάλογα στοιχεία είχαν ζητηθεί και στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου και συγκεκριμένα είχαν ζητηθεί στοιχεία για πελάτες των χρηματιστηριακών εταιρειών οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγές από το διάστημα 1ης Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2015, λίγο πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στη διακίνηση των κεφαλαίων.
Με νέα επιστολή τους προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες ζητούν περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις για τυχόν λογαριασμούς πελατών τους που συνολικά ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ σε αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων επενδυτικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες εστιάζουν στο κατά πόσο τα ποσά που επενδύθηκαν στο εξωτερικό έχουν δηλωθεί και δεν αποτελούν «μαύρο» χρήμα. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *