Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γερό “χαστούκι” στη ΝΔ και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η ισχυρή “Ευρω-ασπίδα” στήριξης στον Κώστα Αρβανίτη

Γερό “χαστούκι” στη ΝΔ και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η ισχυρή “Ευρω-ασπίδα” στήριξης στον Κώστα Αρβανίτη

H απόπειρα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και της ελληνικής κυβέρνησης να παραπληροφορήσουν εσκεμμένα την κοινή γνώμη σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης στην Κομισιόν για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συναδέλφους του από την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL έσπευσαν να δηλώσουν την απερίφραστη στήριξή τους στον Κώστα Αρβανίτη και να καταδικάσουν τις αήθεις επιθέσεις και τη διασπορά fake new εις βάρος του. Ξεκαθάρισαν δε, αυτό που όλοι – εκτός της Νέας Δημοκρατίας – αποκόμισαν από την ερώτηση του ευρωβουλευτή· ότι οι καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων δεν αποτελούν κατασκεύασμα αλλά προέρχονται από επίσημα χείλη του ΔΟΜ και της Ύπατης Αρμοστείας, των συνεργατών δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, και οφείλουν να διερευνηθούν τόσο αυτές όσο και ο ρόλος της Τουρκίας.

«Είναι ντροπή η Ελληνική κυβέρνηση να εκτοξεύει ύβρεις προς τον Κώστα Αρβανίτη, ΕΒ του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL, επειδή έφερε στο Ε/Κ τις καταγγελίες του ΔΟΜ για τις συλλογικές επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία» δήλωσε ο Ισπανός Manu Pineda.

«Η ελληνική δεξιά κατηγορεί τον Κώστα Αρβανίτη, ΕΒ του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL, επειδή κατήγγειλε τις παράνομες επαναπροωθήσεις και άλλες πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κουράγιο και Δύναμη!» ήταν το φορτισμένο σχόλιο της Ισπανίδας Sira Rego.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο ΔΟΜ θεωρούν πως η κατάσταση με τις παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται τα πάντα και τώρα τα ΜΜΕ της επιτίθενται στον Κώστα Αρβανίτη, επειδή κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι είναι υπέρ της Τουρκίας!» δήλωσε η Σουηδή Malin Björk, ενώ αυστηρό ήταν και σχόλιο του Ισπανού Pernando Barrena: «Η δεξιά ελληνική κυβέρνηση επιτίθεται στον συνάδελφο μας Κώστα Αρβανίτη, επειδή θέτει επανειλημμένα το ζήτημα των επαναπροωθήσεων προσφύγων και τον ρόλο της Τουρκίας. Ντροπή σε όσους επιτίθενται στον Κώστα και καταδικάζουν τους πρόσφυγες σε στέρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».

Τις μεμονωμένες αυθόρμητες δηλώσεις στήριξης ήρθε να συμπληρώσει και η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, που καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον του Κώστα Αρβανίτη και καλεί την Ευρώπη να σταματήσει τις επιτήδειες στρατηγικές της Τουρκίας και να εξασφαλίσει τον σεβασμό απέναντι στα θεμελιώδη δικαιώματα στα σύνορά της. Ζήτησε δε αυτό που η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί και να ψελλίσει, ακόμη, στρίβοντας δια… της παραπληροφόρησης, των προσωπικών επιθέσεων και των fake news: Άμεση αποσυμφόρηση των Ελληνικών νησιών, και μετεγκατάσταση στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ.

Η ανακοίνωση της GUE/NGL: «Καταδικάζουμε την επίθεση ενάντια στον Κώστα Αρβανίτη, επειδή κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων. Η Ευρώπη οφείλει να εξασφαλίσει τον σεβασμό απέναντι στα θεμελιώδη δικαιώματα στα σύνορά της. Άμεση αποσυμφόρηση των Ελληνικών νησιών, και μετεγκατάσταση στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ! Βάλτε, τώρα, τέλος στις επιτήδειες τακτικές της Τουρκίας!»

«Τεκμήρια αθωότητας» της Τουρκίας και αντεθνική πολιτική, λοιπόν, μάλλον μόνο η Νέα Δημοκρατία βλέπει…

One thought on “Γερό “χαστούκι” στη ΝΔ και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η ισχυρή “Ευρω-ασπίδα” στήριξης στον Κώστα Αρβανίτη

Leave a Reply

10 − two =

Top