Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γερμανική εφημερίδα αποκαθηλώνει το “μύθο” Τσιόδρα – Μητσοτάκη! “Αυτά που λένε έχουν πολύ μικρή σχέση με την αλήθεια! Δεν κάνουν τεστ για να μην υπάρχουν και κρούσματα…”

Γερμανική εφημερίδα αποκαθηλώνει το “μύθο” Τσιόδρα – Μητσοτάκη! “Αυτά που λένε έχουν πολύ μικρή σχέση με την αλήθεια! Δεν κάνουν τεστ για να μην υπάρχουν και κρούσματα…”

Άρθρο πραγματικός κόλαφος για τον κατασκευασμενο “μύθο” Τσιόδρα – Μητσοτάκη που με τόση επιμέλεια και προσοχή κατασκεύασαν και συντηρούν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της κυβέρνησης και σύσσωμα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, στην γερμανική εφημερίδα Nordwest! Ο συντάκτης του αρθρου κατηγορεί το δίδυμο Τσιόδρα – Μητσοτάκη ότι αυτά που λένε στον ελληνικό λαό μικρή σχέση με την πραγματικότητα έχουν, καθώς εξωραΐζουν την εικόνα της πανδημίας στην χώρα. Ως επιχείρημα ο αρθρογράφος επισυνάπτει τον απελπιστικά μικρό αριθμό τεστ στον πληθυσμό με αποτέλεσμα – όπως γράφει – να μην αποκαλύπτεται η πραγματική διασπορά του ιού. “Χωρίς τεστ, δεν υπάρχουν και κρούσματα” επισημαίνεται στο άρθρο αφήνοντας να εννοηθεί οτι αυτη είναι μια συνειδητή επιλογή προκειμένου να παρουσιάζεται μια πολύ θετικη εικόνα της χώρας προς τα έξω…

Πιο συγκεκριμενα , με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα Nordwest. Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Το άρθρο κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα».

Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».

Πηγή: dw.com

16 thoughts on “Γερμανική εφημερίδα αποκαθηλώνει το “μύθο” Τσιόδρα – Μητσοτάκη! “Αυτά που λένε έχουν πολύ μικρή σχέση με την αλήθεια! Δεν κάνουν τεστ για να μην υπάρχουν και κρούσματα…”

 1. Καλοπροαίρετα σας το λεω αυτο ειναι ανοησια. Και λιγα τεστ να γινονται τα κρουσματα δεν μπορει να κρυβονταν. Θα ειχαμε δραματικη αυξηση ατις εισαγωγες ασθενων στους διασωληνομένους και τελικα στους θανατους. Στερειτε επιστημονικης λογικης η θεωρια αυτη

  1. Πως ακριβώς θα γινόταν αυτό, εφόσον η οδηγία είναι “μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο” και το 1135 (στο οποίο τηλεφωνητές κάνουν διαγνώσεις) σου λένε εκτός κι αν πεθαίνεις κάτσε 14 μέρες σπίτι. Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις ανθρώπων που νόσησαν με όλα τα συμπτώματα που η μόνη ιατρική οδηγία ήταν μείνε μέσα. Αυτοί ήταν τυχεροί και δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα που δεν γνώριζαν, κι επέζησαν. Άλλοι, όπως έχουν βγει πάμπολλες περιπτώσεις στη δημοσιότητα, πέθαναν, ούτε ηλικιωμένοι, ούτε με προβλήματα υγείας, ενώ τους είχαν πει απλά μην έρχεστε σε καμία επαφή με άλλους. Καταλαβαίνεις ότι με αυτή την μέθοδο και οι νοσούντες και οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι, απλά δεν τους μαθαίνουμε κι άρα δεν τους μετράμε.

 2. Δεν έχει τόσο πολύ σημασία η επιστημονική θεωρία αλλά στο ότι να οδηγήσει τους αναγνώστες της Γερμανικής εφημερίδας να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα ….Μάλλον έχουν εμπάθεια μαζί μας ….Λέω εγώ τώρα….

 3. Καλά οι ηλίθιοι μας περνάν για ηλίθιους. Δεν έκρυψαν ποτέ ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι και δεκαπλάσια των εξακριβωμενων. Και στο κάτω κάτω μας συμφέρει ως Χώρα να είχαμε και ένα εκατομμύριο κρούσματα με μόνο 139 θανάτους, γιατί το ποσοστό θνησιμότητας θα ήταν μηδενικό ενώ τώρα είναι μεγάλο σε σχέση με τα κρούσματα. Το βασικό είναι πόσοι έφυγαν από την ζωή.
  Μακάρι να πέρασαν πολύ τον ιό συμπτωματικά διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα σε επόμενη επανεμφάνισή του.

 4. Τεστ μπορει να μην κανεις πολλα και μπορεις να κρυψεις κρουσματα. Θανατους ομως δεν μπορεις να κρυψεις.

 5. Δημοσιογράφοι από σχολή λαχαναγοράς είστε ?

  Πέραν του ότι δεν παραπέμπετε σε λινκ του άρθρου, επιπλέον όλοι όσοι προχώρησαν μετά την πρώτη γυμνασίου γνωρίζουν πως το ποσοστό κρούσματα / τεστ είναι αυτό που περιγράφει την κατάσταση και όχι σκέτα τα κρούσματα ! Απο μόνα τους τα κρούσματα δεν λένε τίποτα.

 6. Και μόνο πως χαρακτηρίζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια του χρέους στην Ευρώπη σε αυτό το άρθρο δείχνει την ποιότητα της σκέψης του δημοσιογράφου και τη φιλοσοφία της εφημερίδας που σκοπό έχει να κατηγορήσει τη χώρα μας!! Ποιος ξέρει ποια άγνωστη φυλλάδα είναι και κακώς γίνεται αναφορά σ’ αυτή!!

 7. Πρωτη φορα που διαβασα τοσο ευστοχα σχολια απο ολους, και χαιρομαι γιατι καποιοι απο εμας ειμαστε ακομα σκεπτομενα οντα

 8. Το άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας είναι και κακό και καλοπροαίρετο. Ας δεχθούμε ότι έγιναν λίγα τεστ για να κρύψει η κυβέρνηση κρούσματα. Τότε όμως πως εξηγούνται τόσοι λίγοι θάνατοι? Έκρυψε ο Μητσοτάκης και τους νεκρούς? Σε μια χώρα που μπορεί να γράφει και να λέει ο καθένας ότι θέλει? Για όνομα του Θεού, έχετε μυαλό χρησιμοποιήστε το. Απλη κοινή λογική είναι.

 9. Το άρθρο έγραψε ο Ferry Batzoglou, o”ελληνας” (πολίτης) ανταποκριτης της λεγαμενης εφημερίδας.
  Το άρθρο στάζει δηλητήριο και εκφράζεται απαξιωτικα για το σύνολο του ελληνικού λαού και της ελληνικής ιστορίας.
  Όπως καταλαβαίνετε αυτο το μίασμα είναι πράκτορας της γείτονος και ανάξιος λόγου.
  Το θλιβερό είναι ότι ο λεγαμενος εχει βήμα και κοινό για να κάνει την προπαγάνδα του.
  Υ. Γ. : Πολύ σημαντικό!!!
  Ο τυπος είναι μουσουλμάνος της Θράκης.
  Μην τους βάζετε ολους στο ίδιο καζάνι.
  Έχω γνωρίσει πολλούς μουσουλμανους της Θρακης μετανάστες στην Γερμανία όπου ζώ και εργάζομαι, οι οποίοι λένε Ελλάδα και στάζει το στόμα τους μέλι!!!

  1. Παρεμπιπτόντως, κάποια απο τα υπόλοιπα αρθρα του λεγάμενου στην συγκεκριμένη εφημερίδα έχουν διαφορετικό ύφος: Μιλάνε για “καταπιεστή Ερντογαν” και για εκμετάλλευση του προσφυγικού απο την Τουρκία…..
   Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του….

 10. Το εμβόλιο BCG που έχουμε κάνει όλοι στην παιδική μας ηλικία ίσως είναι ο λόγος που έχουμε ελάχιστους θανάτους στην Ελλάδα και όχι τα σκληρά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που και αυτά έχουν βοηθήσει σε κάποιος μικρό πάντως βαθμός. Η σχέση του εμβολίου BCG και της ανοσίας στον κορωνοϊο διερευνάται εντατικά αυτές τις μέρες από την επιστημονική κοινότητα. Υπάρχουν ενδείξεις (όχι ακόμη αποδείξεις) ότι το BCG προστατεύει από τον κορωνοϊό.

 11. ΚΑΙ μόνο το γεγονός ότι δημοσιεύετε τέτοια λιβελογραφήματα για την Ελλάδα σας χαρακτηρίζει κρίμα!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

16 − four =

Top