Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γεωργιάδης σε Τζάκρη: “Είσαι ασήμαντη…” – Διάβημα Γεροβασίλη σε Τασούλα για απρεπή αναφορά (vid)

Γεωργιάδης σε Τζάκρη: “Είσαι ασήμαντη…” – Διάβημα Γεροβασίλη σε Τασούλα για απρεπή αναφορά (vid)

«Ασήμαντη» χαρακτήρισε με απαξιωτικό ύφος τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αδιαφορώντας να απαντήσει σε επισήμανσή της κατά τη διάρκεια επερώτησης 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση των κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε να ανταπαντήσει στη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «δεν έχει σημασία. Ήταν της κας Τζάκρη. Η κα Τζάκρη είναι ασήμαντη».

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Θεοδώρας Τζάκρη σε σχέση με φόντο την «φυγή» της Pitsos στην Τουρκία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης ως «χορηγό του τουρκικού ΑΕΠ» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί χάθηκε η επένδυση.
«Είστε ψεύτρα και τώρα κλαίτε για την Πίτσος» απάντησε ο Α. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι είναι αργά για δάκρυα.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα επισημαίνοντας την απαξιωτική και απρεπή αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη κατά τη σημερινή τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού. Η κ. Γεροβασίλη καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως οφείλει, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού είπε «Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη.».

Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του Υπουργού δε συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε Εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ.

Με τιμή

Όλγα Γεροβασίλη

Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: topontiki.gr

One thought on “Γεωργιάδης σε Τζάκρη: “Είσαι ασήμαντη…” – Διάβημα Γεροβασίλη σε Τασούλα για απρεπή αναφορά (vid)

  1. Ο Σημαντικός ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, εχει κανεις αμφιβολία, με δαυτον υπουργό τι τυχη να εχει ο τόπος.

Leave a Reply

four + eight =

Top