Είστε εδώ

Φυλαχτείτε…ήρθε η 18η Ιανουαρίου!

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Cliff Arnall, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή στην προκειμένη η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, είναι η πιο μίζερη Δευτέρα του χρόνου, αυτό που πολλοί στο εξωτερικό ονομάζουν «Blue Monday». Μία μέρα που τα άτομα είναι πιο μίζερα και μελαγχολικά από άλλες μέρες.
O Dr. Cliff Arnall, δημιούργησε μία μαθηματική φόρμουλα και με αυτή υπολόγισε ότι η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο άσχημη συναισθηματικά μέρα για το άτομο. Για το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε στον άσχημο καιρό, το γεγονός ότι είναι μικρότερη η μέρα, μεγαλύτερη νύχτα, τα χρέη των Χριστουγέννων, αλλά και οι στόχοι που δεν εκπληρώθηκαν ακόμα.
Όσο περνάει ο καιρός και ο όρος «Blue Monday» εδραιώνεται για λόγους μάρκετινγκ, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν μπορούμε να μετρήσουμε την ευτυχία (και αντίστοιχα την μιζέρια).
Η απάντηση είναι ότι μάλλον μπορούμε. Όπως αναφέρει στον Independent ο Glenn Everett, ο διευθυντής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, η Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό.
Η στατιστική υπηρεσία ξεκίνησε το 2010 έρευνα σχετικά με την ευτυχία των ατόμων διερευνώντας παραμέτρους όπως είναι τα επίπεδα ανεργίας, την ικανοποίηση από την οικογενειακή ζωή, το άγχος κλπ.
Αν και η ευτυχία είναι κάτι πολύ δύσκολο να μετρηθεί, αφού είναι ένα υποκειμενική συναίσθημα το οποίο δεν έχει να κάνει με αντικειμενικές καταστάσεις στη ζωή κάποιου, αφού κάποιος μπορεί να τα έχει όλα και να αισθάνεται δυστυχώς, ενώ άλλος να είναι ευτυχής με λιγότερα, οι Βρετανοί κατάφεραν να συντάξουν μία λίστα που έχει με σειρά «ευτυχίας» όλες τις χώρες (World Happiness Report).
Πρώτη στην λίστα βρίσκεται η Ελβετία, ενώ η Ελλάδα είναι στην 102η θέση. Η λίστα περιλαμβάνει 158 χώρες.
Πηγή: Huffington Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *