Είστε εδώ
Home > FAQ news > Φλαμπουράρης στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρισιμες για να μη χαθεί το όραμα της “Ευρώπης των λαών και όχι των εταιρειών”

Φλαμπουράρης στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρισιμες για να μη χαθεί το όραμα της “Ευρώπης των λαών και όχι των εταιρειών”

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια μεγάλη συσπείρωση των αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με στόχο την απόκρουση της αναβίωσης των φασιστικών και ακροδεξιών ιδεών και κομμάτων αναφέρθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως αυτή η συμμαχία θα πρέπει να εμβαθύνει στις προτάσεις και λύσεις που θα αντιμετωπίσουν τις αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις πολιτικές λιτότητας και άλλες, που οδηγούν στη φτωχοποίηση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, επισήμανε πως η πολιτική πρέπει να ξαναπάρει τον ρόλο της και να σταματήσουν να καθορίζονται οι πολιτικές επιλογές από τεχνοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι απομακρύνονται συνεχώς από την πραγματική οικονομία και προσεγγίζουν συνεχώς περισσότερα εργαλεία, ξένα με την ανάπτυξη και τις κοινωνικές πολιτικές. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών είναι πολύ κρίσιμα, για να μην χαθεί το όραμα της “Ευρώπης των λαών κι όχι των εταιρειών”.

Πηγή: left.gr 

Leave a Reply

Top