Είστε εδώ

Financial Times: “Το ελληνικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Μητσοτάκη”! (Μπάμπουσκες – φαντάσματα … επικαλείται το Μαξίμου μπας και διαφύγει…)

Σε αξιοθρήνητη πραγματικά κατάσταση βρίσκεται πολιτικά το Μαξίμου, που φαίνεται να πνέει τα λοίσθια στην εξουσία!

Μετά τους NYT και το Politico χθες και προχθές (3/8 το Reuters, 7/8 ο Guardian, 8/8 το Politico, 8/8 και η Monde, 9/8 η La Republica, 12/8 οι New York Times, 15/8 το Wired, 18/8 το BBC, 22/8 ξανά οι New York Times, 24/8 ξανά το Politico…) ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας, έργο Μητσοτάκη, συνεχίζεται στα κορυφαία ΜΜΕ του κόσμου!

Το Μαξίμου, προσπαθεί με… νύχια και με δόντια να αποποιηθεί των ευθυνών, πραγματοποιώντας «έωλες» και αήθεις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, επενδύοντας παράλληλα και στην ρητορική της προσπάθειας επιβουλής «ξένου παράγοντα» στις εντός των τειχών υποθέσεις, μέσω των υποκλοπών. Οι κινήσεις πανικού, έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα το… περαιτέρω ρεζίλεμα ενώπιον διεθνών οργανώσεων, κυβερνήσεων και ΜΜΕ.

Το νέο «κρούσμα» πανικόβλητης κυβερνητικής ρητορικής σημειώθηκε μέσω των Financial Times, οι οποίες κάνουν με τη σειρά τους αναφορά στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σε άρθρο με τίτλο «Το ελληνικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Μητσοτάκη».

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ των Financial Times φιλοξενούνται δηλώσεις προσώπου κοντά στον πρωθυπουργό, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «σκοτεινών δυνάμεων» πίσω από την υπόθεση, αναφέρει ότι πρόκειται για υπαινιγμούς περί εμπλοκής της Ρωσίας, λόγω της ελληνικής αντίθεσης όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. Τόσο με άμεσους όσο και έμμεσους τρόπους», σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στους FT ο συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Την εν λόγω δήλωση συνοδεύει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου παρουσιάζεται το χρονικό των αποκαλύψεων σχετικά με την υπόθεση Ανδρουλάκη και την αντίστοιχη του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Παράλληλα, οι Financial Times απευθύνθηκαν για σχόλια και σε ακαδημαϊκούς, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το εν λόγω σκάνδαλο και οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που το συνοδεύουν μπορούν να «χαλάσουν την εικόνα την οποία ο Μητσοτάκης δομεί προσεκτικά τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να δείξει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των Financial Times εδώ

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *