Είστε εδώ
Home > FAQ news > Φίλος της οικογένειας Μπακογιάννη και ο Λαυρεντιάδης – Ας ψάξει πληροφορίες στην «αυλή» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στο ερώτημα που υπέβαλαν 21 βουλευτές της ΝΔ

Φίλος της οικογένειας Μπακογιάννη και ο Λαυρεντιάδης – Ας ψάξει πληροφορίες στην «αυλή» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στο ερώτημα που υπέβαλαν 21 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση για τον Μανώλη Πετσίτη και τη σχέση του με τον Νίκο Παππά κατέθεσαν σήμερα 21 βουλευτές της ΝΔ, τηρώντας πιστά την πρακτική που θέλει τα «θέματα» που αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση να προέρχονται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται φιλικά στη ΝΔ και «ζουν» για να δουν Πρωθυπουργό το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.

Εξάλλου, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ και τη σχέση του με το Μανόλη Πετσίτη, κυβερνητικοί κύκλοι δηλώνουν ότι ο τελευταίος ήταν συμμαθητής του Νίκου Παππά, κάτι που εξάλλου δεν έχει αρνηθεί αλλά και ότι εργάστηκε εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του 2015, όπως άλλωστε έκαναν πολλοί οπαδοί και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντούτοις, ξεκαθαρίζουν ότι κοντά στο Σεπτέμβριο του 2015, ο Μ.Πετσίτης άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η απόφασή του να συνεργαστεί με εταιρείες που βρίσκονταν με κάποιο τρόπο σε σύγκρουση με την κυβέρνηση (όπως πχ τηλεοπτικός σταθμός λόγω της διαδικασίας αδειοδότησης και η ELFE που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη ΔΕΠΑ), επήλθε ψύχρανση διαπροσωπικών σχέσεων.

Εξάλλου, όπως υπενθυμίζουν, ο Μ.Πετσίτης δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Υπουργού (για αυτό και δεν υπάρχει ΦΕΚ που να στοιχειοθετεί συνεργασία) ενώ δεν πήρε καμία δουλειά από το δημόσιο.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι αν κάποιος διαβάσει το δημοσίευμα των Νέων θα αναρωτηθεί τι είναι αυτό που βαρύνει την κυβέρνηση και καλούν τη Νέα Δημοκρατία, αφού έχει ψάξει τους Υπουργούς, τους συγγενείς και τα πρόσωπα του κοντινού τους περιβάλλοντος χωρίς να βρίσκουν τίποτα, ας ψάξει πότε ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση.

Βέβαια, αν είχαν ψάξει λίγο καλύτερα την υπόθεση Λαυρεντιάδη, θα διαπίστωναν οι 21 βουλευτές της ΝΔ ότι θα έπρεπε κανονικά να απευθύνουν την ερώτηση στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη του οποίου συγγενείς, στελέχη και υποστηρικτές συνεργάζονταν και έκαναν μπίζνες με τον Λ.Λαυρεντιάδη ή φρόντιζαν να του πλέκουν το εγκώμιο στα μέσα με τα οποία συνεργάζονταν.

Για παράδειγμα, όπως έγραφε το paraskhnio.gr τον Δεκέμβριο του 2012, σε άρθρο με τίτλο «Τι σχέση έχει η Αλεξία Μπακογιάννη με τον… “Λούα Λούα”;;;» (το οποίο περιέργως έχει κατέβει από το σάιτ αλλα μέρος του παραμένει στο παραμένει στο inewsgr.com, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κανόνισε για την… ανιψιά του Αλεξία Μπακογιάννη ιδιοκτήτρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων AIA RELATE Α.Ε. συμφωνία πολλών χιλιάδων ευρώ για την προβολή, επικοινωνία και διαχείριση κρίσεων της εταιρείας ALAPIS του Λ. Λαυρεντιάδη. Αυτό μέχρι και την Παρασκευή όπου ο Λ. Λαυρεντιάδη συνελήφθη. Η εταιρεία AIA RELATE Α.Ε. της Αλεξίας Μπακογιάννη έσπευσε να κατεβάσει από το site της την εταιρεία ALAPIS συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη».

Αναφορά στην σχέση με την Αλεξία Μπακογιάννη έκανε σήμερα κιόλας και το periodista.gr, το οποίο μεταξύ άλλων συγκεντρώνει σχετικά δημοσιεύματα όπως αυτό από το newsbomb.gr που λέει ότι “αναφερόμαστε στον χρηματιστή Μανώλη Βάρσο, Πρόεδρο της Χρηματιστηριακής εταιρίας Merit. Ο κ. Βάρσος είναι σύζυγος της κόρης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξίας, σύμβουλος του κ. Λαυρεντιάδη, όταν αυτός άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, με πρώτη την εταιρία Νεοχημική, κατόπιν στην Alapis, στην Proton Bank, καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ναι, ο ταλαντούχος κ. Βάρσος ήταν παρών σε όλες αυτές τις μετεξελίξεις, που οδήγησαν τελικά στο γνωστό σκάνδαλο της Proton και στη Δικαιοσύνη με τα ερωτήματα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας και απάτη!”

Θα μπορούσαν επίσης, με μία απλή αναζήτηση στο μαγικό κόσμο του Ίντερνετ να βρουν και την αναφορά για την παρουσία στην «αυλή» του Λ.Λαυρεντιάδη του «Διονύση Μπεχράκη, πρώην αρχιστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή, πρόεδρο του ΟΛΠ και βεβαίως τελικά, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Φωσφορικών Λιπασμάτων, απόκτημα και αυτό κατόπιν αποκρατικοποίησης, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο κ. Μπεχράκης λέγεται ότι ειδικεύεται και σε θέματα συστημάτων ασφαλείας τα οποία είχε μεγάλη ανάγκη ο επιχειρηματίας για να διασφαλίσει την συλλογή του και όχι μόνον» (Δεκέμβριος 2012)

Αν βρουν το κουράγιο οι βουλευτές της ΝΔ να διαβάσουν και την «Εφημερίδα των Συντακτών», θα βρουν ρεπορτάζ από το Φεβρουάριο του 2017 για τις «ευλογημένες τοξικές μπίζνες του Λαυρεντιάδη» όπου υπενθυμίζεται ότι η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που ιδρύθηκε το 1961 ως θυγατρική της Εμπορικής τράπεζας, με εργοστάσιο στην Καβάλα από το 1965, εξαγοράστηκε το 2009 , με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ «από την ELFE S.A., ιδιοκτησίας του ισχυρού εκείνη την εποχή Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και μετονομάστηκε σε Ελληνικά Λιπάσματα ELFE», όπου «την τελευταία πενταετία μέλος του Δ.Σ. της ELFE διετέλεσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Μπεχράκης».

Για τις σχέσεις του κ.Μπεχράκη με τη ΝΔ που παραμένουν θερμές μπορούν να βρουν οι βουλευτές της ΝΔ και στην πιο φιλική στα «γαλάζια» μάτια τους Καθημερινή τον Οκτώβριο του 2018 σε άρθρο για τα γενέθλια της ΝΔ, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα γενέθλια ήταν καλεσμένοι «Η Γραμματεία των πρώην βουλευτών, αλλά και στελέχη του «Συνδέσμου ’74», του θινκ τανκ που ιδρύθηκε το 2000 και στο οποίο μετέχουν στελέχη που έχουν υπηρετήσει τον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό από θέσεις ευθύνης στο παρελθόν. Ανάμεσά τους ο Αντώνης Σγαρδέλης και ο Διονύσης Μπεχράκης, στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και πρόσωπα όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη».

Και για το κερασάκι στην τούρτα, οι βουλευτές της ΝΔ, που είναι πολύ πιθανό να έχουν δει την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στα γραφεία της Πειραιώς, ή σε εκδηλώσεις της ΝΔ όπου σύμφωνα με πληροφορίες μοιράζεται δωρεάν η εφημερίδα του Θανάση Μαυρίδη μπορούν να διαβάσουν την «αγιογραφία» του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που είχε φιλοτεχνήσει ο γνωστός δημοσιογράφος το 2008 για λογαριασμό του capital.gr, όπου έγραφε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό «θαύμα», που όμοιό του θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναδούμε στην ελληνική πραγματικότητα. Την περασμένη Παρασκευή έκανε τη μεγάλη του κίνηση. Πούλησε τις συμμετοχές του και συγκέντρωσε ρευστότητα για το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: Τα λιμάνια!».

Εξτρά μπόνους για τους φιλαλήθεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το εκλεκτό της ΝΔ σάιτ iefimerida.gr έκανε αναλυτική περιγραφή των ΜΜΕ στα οποία με επιθετικές κινήσεις είχε μπει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στο απόγειο της παρουσίας του στο επιχειρηματικό στερέωμα, από τον Πήγασο και το ΔΟΛ, μέχρι το ραδιόφωνο του Flash, το ΣΚΑΙ και την Espresso.

Ένα ακόμα θέμα από το iefimerida.gr, δημοσιοποιεί το «book» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις φωτογραφίες του που τον δείχνουν δίπλα σε όλη την πολιτική, πολιτειακή αλλά και θεσμική ηγεσία της Ελλάδας εκείνη την περίοδο.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό οι 21 βουλευτές της ΝΔ, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν και τότε βουλευτές αλλά και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν σήμερα απορίες για το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και μάλιστα να ρωτούν για αυτές το Νίκο Παππά και το ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα τότε δεν ήταν στην «αυλή» του.

Leave a Reply

Top