Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Φέτος «χρυσά» λαγουδάκια, πέρσι «χρυσά» γεύματα (της Ελένης Τσερεζόλε)

Φέτος «χρυσά» λαγουδάκια, πέρσι «χρυσά» γεύματα (της Ελένης Τσερεζόλε)

Η είδηση για τα «χρυσά», κυριολεκτικά «λαγουδάκια» της Περιφέρειας Αττικής, έχει ενδιαφέρον, πέρα από το αισθητικό ζήτημα, και για το είδος της διοίκησης που ασκεί σήμερα η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πατούλη.

Της Ελένης Τσερεζόλε

Μια διοίκηση που, ακολουθώντας τη γραμμή της ομογάλακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, αβαντάρει είτε τις απευθείας αναθέσεις είτε διαγωνισμούς με, τουλάχιστον, προβληματικούς όρους. Όπως για παράδειγμα συνέβη με τον συγκεκριμένο, που μόνο μία εταιρεία υπέβαλε προσφορά με έκπτωση 1%, κατοχυρώνοντας την προμήθεια «τεσσάρων επιδαπέδιων διακοσμητικών παραστάσεων με τρισδιάστα λαγουδάκια, αβγά και κοτοπουλάκια και με φωτεινές επιγραφές με την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής».

Την όλη διαδικασία καταψήφισε, στηλιτεύοντάς την η αντιπολίτευση της Ρένας Δούρου, παρατηρώντας ότι οι όροι περιέγραφαν «συγκεκριμένες κατασκευές που προφανώς διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία, π.χ. λαγουδάκι με σμόκιν, κοτοπουλάκι, κουνελάκι». Και όλα αυτά κατέληξαν σε συνολικό κόστος 73.408 ευρώ.

Η υπόθεση «χρυσά λαγουδάκια» έρχεται έναν χρόνο ακριβώς μετά από τα 50.000 χρυσά, πασχαλινά γεύματα για απόρους από την Περιφέρεια Αττικής, που είχαν ακριβώς τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά (αμφισβητούμενη διαδικασία, εξωφρενικό κόστος σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές κ.ά.), προκαλώντας μάλιστα την αγανάκτηση ακόμη και του φιλικού, προς τη ΝΔ, Τύπου.

Και οι δύο υποθέσεις είναι χαρακτηριστικές του τρόπου άσκησης διοίκησης από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή Πατούλη: με αδιαφάνεια, έλλειψη δημόσιας λογοδοσίας, αδιαφορία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Στη συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα των περιπτώσεων οι αποφάσεις, είτε στην Οικονομική Επιτροπή είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λαμβάνονται μόνο με τις ψήφους της διοικούσας παράταξης, κάποιες φορές και με τη στήριξη των πρώην πλέον συμβούλων της Χρυσής («Ελληνικής» στην Περιφέρεια) Αυγής.

Η συνολική εικόνα, με λίγα λόγια, δύσκολα παραπέμπει σε σύγχρονη ευρωπαϊκή Περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης τελεί και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόσταση της Αττικής από την Ευρώπη δεν είναι πλέον μόνο χιλιομετρική… Είναι… πολλά λαγουδάκια δρόμος…

δημοσιεύτηκε στο kontranews.gr

Leave a Reply

9 + 14 =

Top