Είστε εδώ

Φερέφωνο της διαπλοκής και του Σαμαρά ο Μητσοτάκης-Σκληρά φιλελεύθεροι, η Φώφη και Το Ποτάμι

Εμείς δε ενδιαφερόμαστε να κλείσουμε οπωσδήποτε οποιαδήποτε αξιολόγηση, αλλά να υπερασπιστούμε και να διαφαλίσουμε τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό, όπως απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, δήλωσε ο Αλεξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το απογευμα στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε βέβαια ότι η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό στην παρούσα συγκυρία ήταν μονόφρομος, εντούτοις εστίασε στι αλλαγές που έγιναν για τους αγρότες ( από 172 βασική στα 384, τώρα και πάνω από 600 στο σύνολο… ), αλλά και στη νίκη της κυβέρνησης, να διασφαλίσει πλήρως το ανεπαφο της βασικής σύνταξης, αλλά και του πλαφον κύριας + επικουρικής στα 1300 ευρώ, που περιλαμβάνει 2.000.000 συνταξιούχους…Τέλος επιτέθηκε στην ηγεσία της ΝΔ για πρόσδεση στο άρμα της διαπλοκής αλλά και του Σαμαρά, αλλά και στην κεντροαριστερά στην οποία καταλόγισε σκληρά φιλελεύθερα χαρακτηριστικά … “Κάποιοι πόνταραν στην ρουλέτα της … αποτυχίας της Ελλάδας, αλλά όποιος ποντάρει σε αυτή τη ρουλέτα, χάνει …”, είπε με νόημα ο Πρωθυπουργός δειχνοντας και τα γνωστά Μηντιακά συγκροτήματα που παραπληροφορούν συστηματικά καταστροφολογώντας. Σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:
Στόχος μας δεν είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Στόχος ήταν να προχωρήσει η διαδικασία και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό.
Τα προηγούμενα χρόνια πρώτα κάποιοι έπαιρναν την ψήφο του λαό και μετά πήγαιναν σε συμφωνία.

Ομως οι δεσμεύσεις δεν ήταν μόνο η υλοποίηση της συμφωνίας αλλά και να προστατέψουμε τους αδύναμους. Δεσμευτήκαμε να προστατέψουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία.
Κληθήκαμε να υλοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία αλλά με δικλείδες και διασφαλίσεις.”
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι παρά το αίτημα για συναίνεση, η αντιπολίτευση ”βρήκε φτηνές δικαιολογίες για να την αποφύγει”.
Ζήτησα από τον Νοέμβρη να υπάρχει συμφωνία για να περικοπούν οι συντάξεις. Ζήτησα σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για κοινή πορεία για το ασφαλιστικό. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις βρήκαν φτηνές δικαιολογίες για να αποφύγουν συναίνεση.
Δεχτήκαμε την χλεύη ορισμένων μας έλεγαν ότι δήθεν προσπαθούσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Μας έλεγαν, βγάλτε τα πέρα μας. Και τα βγάλαμε.

Ο ίδιος έδωσε μια εικόνα του ασφαλιστικού που θα έρθει την Κυριακή στη Βουλή, τονίζοντας ότι ήταν ”μονόδρομος, το οποίο όλοι ήξεραν αλλά λίγοι τόλμησαν:
Ψηφίζουμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που φέρνει το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας. Χωρίς να κοπεί ούτε ευρώ οι κύριες συντάξεις, η πλειοψηφία των επικουρικών. Προστατεύονται πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχων που έχουν άθροισμα 1300 ευρώ.
Το καταφέραμε γιατί είχαμε πολιτική βούληση. Είχαμε στρατηγική στόχευση να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είχαμε την επιλογή το βάρος να το μοιράσουμε δίκαια. Εκείνο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι η αναγκαιότητα της παρέμβασης στο ασφαλιστικό σύστημα.

Χωρίς μελετημένες παρεμβάσεις σε λίγα χρόνια θα κατέρρεε. Δεν μιλάω για άλλες περικοπές αλλά για το να μην μπορούμε να εγγυηθούμε καν ότι θα δοθούν συντάξεις.”
“Ηταν μονόδρομος η μεταρρύθμιση. Ολοι το ξέρουν αλλά λίγοι το τόλμησαν. Λαμβάνονται υπόψη οι εισοδηματικά χαμηλότερες ομάδες του πληθυσμού. Επιτυγχάνουμε την εξασφάλιση του επιπέδου ζωής και στη σύνταξη, αποτρέποντας τη φτωχοποίηση. Επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που είχαν προκαλέσει οι περικοπές.Επιτυγχάνουμε την παραμονή κινήτρων στην εργασίας, και της αύξησης από τα 15 στο 20 χρόνια.”
Παράλληλα αναφέρθηκε σε όσους μίλησαν για αιφνιδιασμό για την κατάθεση του ασφαλιστικού τονίζοντας ότι’ ”Δεν υπήρξε άλλη μεταρρύθμιση που να συζητήθηκε τόσο πολύ. Καταθέσαμε την πρόταση στις αρχές του έτους. Συζητάμε επί 5 ολόκληρους μήνες. Είχαμε τον χρόνο να προχωρήσουμε σε αλλαγές και βελτιώσεις. Κάναμε διορθώσεις στο μέτρο του δυνατού”.
Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για τους αγρότες, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση θα είναι θετική για την πλειοψηφία τους και ότι με αυτή ”εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας”.
“Σεβαστήκαμε τις κινητοποιήσεις των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής. Καλέσαμε τους αγρότες. Δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που να το έχει κάνει αυτό.
Με τον αγροτικό κόσμο θα συνεργαστούμε για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους τόνωσης του αγροτικού τομέα. Τότε είχα δώσει βασική υπόσχεση στους αγρότες: ‘Οτι ο συνδυασμός φορολογικού-ασφαλιστικού θα ήταν θετικός για την μεγάλη πλειοψηφία. Ως αποτέλεσμα με βάση τα επίσημα στοιχεία, πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας. Ο ηλικιωμένος αγρότης δεν θα είναι πολίτης β κατηγορίας. Σήμερα η σύνταξη είναι 172 ευρώ. Με την πρόταση που θα ψηφίσουμε μεθαύριο θα έχουμε την εθνική συνταξη 384 ευρώ συν τις ανταποδόσεις από τις εισφορές. Τώρα θα έχει πάνω από 600 ευρώ. Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.
Στην ίδια ομιλία, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα της κεντροαριστερά, τονίζοντας ότι ”δεν θα έκαναν μεταρρύθμιση αλλά θα έφερναν νόμους που θα υπονόμευαν την κοινωνική δικαιοσύνη”.
“Εμείς δουλέψαμε σκληρά για να την μεταρρύθμιση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έφερναν νόμους που υπονόμευαν την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ασφαλιστικό έφτασε στο χείλος του γκρεμού με δική τους ευθύνη.
Η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει να ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Σαμαρά.
Έχει έναν ηγέτη που άγεται και φέρεται καθ’ υπόδειξη του σκληρού πυρήνα της διαπλοκής. Είχε μια ευκαιρία να διαφοροποιηθεί αλλά την πέταξε. Μετατρέπεται σε φερέφωνο της διαπλοκής, ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Τα παίζει όλα στη ρουλέτα, ποντάροντας στο μαύρο, να μην κλείσει η αξιολόγηση. Ομως όποιος τα παίζει όλα, τα χάνει κι όλα. Δεν θα αφήσω έξω από την κριτική τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Εχουν πάθει κάτι σαν σύνδρομο της Στοκχόλμης. Από τη μια μεριά πορευόμαστε υπέρ των αδυνάτων και από την άλλη ένας σκληρός φιλελευθερισμός.
Σε τι κατάσταση θα βρισκόνταν το ασφαλιστικό αν οι πρότάσεις της ΝΔ γινόνταν πράξη;
Πρότειναν Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ιδιωτικό πυλώνα ασφάλισης, για τον ΟΓΑ στήριξή του με λεφτά των επιδοτήσεων. Ποιοι θα είχαν οφέλη από τον ιδιωτικό πυλώνα ασφάλισης, πόσο ευεργετική θα ήταν για τους αγρότες η στήριξη του ΟΓΑ από τις επιδοτήσεις;
Η ΝΔ έχει επιλέξει το δρόμο του Ακραίου νέου φιλελευθερισμού, του πολέμου όλων εναντίον όλων. Η ΝΔ λέει η διαπραγμάτευση κατέστρεψε τη χώρα, ενώ η αποδοχή των όρων του ΔΝΤ την έφτιαξαν. ” …
Πηγή: newspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *