Είστε εδώ

Φασιστική επίθεση στα … αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια σε βάρος του Βαρουφάκη: «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν)», το σχόλιο του γραμμ. του ΜέΡΑ25

«Σε εκατό μέρες θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», έλεγε και ξαναέλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβερνά σχεδόν 1200 μέρες, στα Εξάρχεια κάθε τετράγωνο έχει και τον … αστυνομικό του, αλλά κανείς παρόλα αυτά δεν κατάφερε να εμποδίσει μια ομάδα τραμπούκων να κινηθούν φασιστικά μέσα στο κέντρο των Εξαρχείων και να ξυλοκοπήσουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να «τον στείλουν» στο νοσοκομείο.

«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», έγραψε στα social media λίγες ώρες μετά την επίθεση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε θρασύδειλη επίθεση, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Οι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά τις 21:00 μέσα στο εστιατόριο όπου και βρισκόταν και τον προπηλάκισαν, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ τον λόγο για τον πολιτικό ρόλο του στην επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη

Ακολούθησε προτροπή του Γιάνη Βαρουφάκη ο διάλογος να μεταφερθεί εκτός εστιατορίου, όπου η ομάδα των αγνώστων συνέχισε να τον προπηλακίζει προτού τελικά τον ξυλοκοπήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με κάταγμα στη μύτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάνης Βαρουφάκης μετά το άγριο ξυλοκόπημα: “Ήταν βαλτοί … καμιά σχέση με την επίθεση το 2015”

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει πάλι θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοί που τον χτύπησαν: «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *