Είστε εδώ
Home > FAQ news > #fakenews η έκθεση Λιαργκόβα! Με στοιχεία από το 2014, την απέρριψαν Τσακαλώτος και Βούτσης!

#fakenews η έκθεση Λιαργκόβα! Με στοιχεία από το 2014, την απέρριψαν Τσακαλώτος και Βούτσης!

Την ώρα που … Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Τόμσεν, ΔΝΤ, ESM, Ρέγκλινγκ, Ντράγκι και Αικερμαν, απορρίπτουν πλέον οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναφοράς στο μέλλον του ενδεχομένου Grexit και επιμένουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στις αγορές τον Αύγουστο με την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, το … Γραφείο Προυπολογισμού της Ελληνικής Βουλής και ο επικεφαλής του μαθηματικός Παν Λιαργκόβας ( διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου και πρωην υποψηφιος της ΝΔ το 2009 ) το επαναφέρει !!! Και μάλιστα χρησιμοποιώντας νούμερα που ίσχυνα το 2013 και το 2014 … στην εκτίμηση για το τι θα γίνει το … 2021 !!!

Ευ. Τσακαλώτος: Λάθος οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014. Έτσι εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισεκατομμύρια ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026».

Σε αναφορά με το στοιχείο που αναφέρεται στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε ότι:

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

One thought on “#fakenews η έκθεση Λιαργκόβα! Με στοιχεία από το 2014, την απέρριψαν Τσακαλώτος και Βούτσης!

Leave a Reply

Top