Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εξοργιστικές καταγγελίες και από το Δήμαρχο Μαντουδίου: Μας έστειλαν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα! Μας παράτησαν, δεν υπήρχε κανένας συντονισμός (vid)

Εξοργιστικές καταγγελίες και από το Δήμαρχο Μαντουδίου: Μας έστειλαν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα! Μας παράτησαν, δεν υπήρχε κανένας συντονισμός (vid)

Σε απίστευτες καταγγελίες για την εγκληματική διαχερίριση και την έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατέκαψε τη Βόρεια Εύβοια προχώρησε και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μετά τον Περιφερειάρχη Φ.Σπανό που αποκάλυψε ότι “υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης”, ο Γ.Τσαπουρνιώτης είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι στη Β.Εύβοια επιχειρούσαν “52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα”, ότι “δεν υπήρχε κανένας συντονισμός” και ότι οι πυροσβέστες “είχαν εντολή να μην μπαίνουν σε δασικούς δρόμους αλλά να παραμένουν στην άσφαλτο”.

“Η ηγεσία της Πυροσβεστικής όλες αυτές τις ημέρες τόνιζε ότι έχει έλλειψη οχημάτων και εναέριων μέσων. Παρόλες τις εκκλήσεις μας, είχαμε φτάσει σε σημείο να έρθουμε και στα χέρια. Το ανώτερο σε οχήματα που φτάσαμε σε όλη τη Βόρεια Εύβοια, μετά την τρίτη μέρα που η φωτιά είχε κατακάψει και πήγαινε προς Ιστιαία, ήταν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα. Όταν για τη συγκεκριμένη φωτιά ο στόλος έπρεπε να είναι τουλάχιστον 150 με 200 οχήματα. Όσο για τα εναέρια όλοι είδαμε τις ελλείψεις, όλοι είδαμε ότι μας παράτησαν, όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Όλες τις μέρες παλεύαμε με μπουλντόζες και με ζώνες που προσπαθούσαν να φτιάξουν οι κάτοικοι μόνοι τους, αλλά με τις μπουλντόζες δεν σβήνεται η φωτιά, όλοι το παραδέχονται. Βλέπετε και σήμερα τα ίδια και χειρότερα έχουμε και σε άλλες περιοχές που καίγονται από άκρη σε άκρη χωρίς καμία αντίδραση. Αυτό έχει να κάνει με την πλήρη ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής στον τομέα της κατάσβεσης. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι κάτοικοι που έκατσαν στα σπίτια τους να τα προστατεύσουν, οι ζημιές θα ήταν πενταπλάσιες”.

“Δεν υπήρχε πυροσβεστικό εντός οικισμών πουθενά. Οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να τους τραβάνε μέσα από το πυροσβεστικό και να τους γυρνάνε πίσω γιατί έλεγαν ότι έχουν εντολή να μην μπαίνουν σε δασικούς δρόμους αλλά να παραμένουν στην άσφαλτο. Η εντολή ήταν να μην ζυγώνουν κοντά στη φωτιά όπου υπήρχε πεύκο. Αυτό το ζήσαμε όλοι μας όλες αυτές τις ημέρες. Υπήρχαν σπίτια που καιγόντουσαν και οι πυροσβέστες δεν ζύγωναν”.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

4 × 5 =

Top