Είστε εδώ
Home > FAQ media > Έβαλαν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά! Πλήρωσαν και οι 5 καναλάρχες, 17,5 εκατομύρια από την πρώτη δόση στα Κρατικά Ταμεία

Έβαλαν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά! Πλήρωσαν και οι 5 καναλάρχες, 17,5 εκατομύρια από την πρώτη δόση στα Κρατικά Ταμεία

O Νίκος Παππάς τα κατάφερε. Παρά τις κόντρες, τις τρικλοποδιές, τις απειλές, οι καναλάρχες έβαλαν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά, στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης κια πλήρωσαν στο ελληνικό δημόσιο για την χρήση κρατικής περιουσίας! Τψν συχνοτήτων! Το επόμενο βήμα είναι το ΕΣΡ να προχωρήσει και στην τυπική τελική ανακήρυξη των πέντε αδειούχων καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Συνολικά, ΣΚΑΪ (Αλαφούζος), Alpha (Κοντομηνάς) , ANT1 (Κυριακού), STAR (Βαρδινογιάννης) και Epsilon TV (Σαββίδης) που μετονομάζεται σε Open, θα καταβάλουν για μια δεκαετία (τόσο ισχύουν οι άδειες) 175 εκατ. ευρώ με την επόμενη δόση να πρέπει να καταβληθεί τον ερχόμενο Γενάρη.

Τώρα βέβαια αναμένεται η επόμενη κίνηση από το ΕΣΡ καθώς θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία αποφασίζοντας αν θα προηγηθούν τα θεματικά ή τα περιφερειακά ή θα προτιμηθεί μεικτή κίνηση με θεματικά και τις δύο μεγάλες περιφέρειες Αττικής (Αθήνα) και Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη).

Από την πρώτη αδειοδοτική διαδικασία παρέμειναν αδιάθετες δύο άδειες οι οποίες αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι την επόμενη διαγωνιστική διαδικασία θα δημοπρατηθούν μαζί με τις τρεις θεματικές εθνικής εμβέλειας.

Πηγή: e-tetradio.gr

Leave a Reply

Top