Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Eurogroup: Την “είδηση” έδωσαν Ρέγκλινγκ-Μοσχοβισί- Γερούν: Προχωράει η ελάφρυνση, έντιμος συμβιβασμός για την αξιολόγηση και προετοιμασία για την αντικατάσταση του ΔΝΤ….

(vid) Eurogroup: Την “είδηση” έδωσαν Ρέγκλινγκ-Μοσχοβισί- Γερούν: Προχωράει η ελάφρυνση, έντιμος συμβιβασμός για την αξιολόγηση και προετοιμασία για την αντικατάσταση του ΔΝΤ….

” Πάντα τα τελευταία μέτρα ενός Μαραθώνιου είναι τα πιο δύσκολα. Το ΔΝΤ βοήθησε σημαντικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Το τι θα κάνει θα το αποφασίσει το ΔΣ του. Δεν θελω να απαντήσω τώρα για το αν ο ESM αναλαμβάνει αποκλειστικά το ελληνικό πρόγραμμα… Το ΔΝΤ, ειναι σαφές. Θέλει το χρέος να είναι βιώσιμο. Εμείς αυτο το έχουμε πει ότι θα το δούμε στο τέλος αυτού του προγράμματος” ( Γερούν Νταισελμπλουμ )

“Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το ελληνικό χρέος. Αυτή την εβδομάδα το ESM υιοθέτησε τις νομικές διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος. Κάτι που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία”, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, δίνοντας ουσιαστικά το σήμα ότι προχωράει κανονικά το ελληνικό πρόγραμμα, έστω και μέ “μεταρρύθμιση” επί των όρων συμμετοχής των εμπλεκομένων ( ΔΝΤ)… Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι πρόκειται για ανταλλαγή ομολόγων και κυμαινόμενα επιτόκια, προσθέτοντας πως θα υπάρχει καλύτερη χρηματοδότηση σε επίπεδο ομολόγων ώστε «να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε σχέση με την ωρίμανση των χρεογραφών».

“Είχαμε καλή συζήτηση σήμερα και αυτό μας βοηθάει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία. Αυτό που μένει είναι το να γίνει μία καθολική συμφωνία, χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό και χρειαζόμαστε δημοσιονομικούς στόχους που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα γιατί ήδη πέτυχαν θαυμαστά αποτελέσματα μέσα στο 2016. Η πεποίθηση μου είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι προσπαθήσουμε. Και δεν είμαστε μακριά από αυτό” τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί τόνισε ότι καμία πλευρά δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν όσον αφορά την Ελλάδα. “Χρειαζόμαστε μία καθολική συμφωνία σε σχέση με τις μεταρυθμίσεις αλλά και τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα”. Θαυμαστά αποτελέσματα πέτυχε η Ελλάδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι καταβάλλουν την καλύτερη προσπάθεια. Δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη του στόχου” .


Για «καλή ανταλλαγή απόψεων» έκανε λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας πως υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων με το ΔΝΤ σχετικά με τα ευρήματα αναφορικά με την Ε.Ε.

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

Top