Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έτσι στηρίζει το ΕΣΥ η επιτελική κυβέρνηση: 93 ΜΕΘ λιγότερες από πέρυσι στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ – “Το 70% καταλήγει εκτός ΜΕΘ”

Έτσι στηρίζει το ΕΣΥ η επιτελική κυβέρνηση: 93 ΜΕΘ λιγότερες από πέρυσι στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ – “Το 70% καταλήγει εκτός ΜΕΘ”

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ καθώς οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και πλέον νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, από τις 100 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, είναι όλες γεμάτες. «Υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Πάνω από 70% των ασθενών καταλήγουν εκτός ΜΕΘ. Κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς». Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις ΜΕΘ, όπως καταγγέλλει.

Τον περασμένο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και τώρα 100 καθώς υπήρξαν αναστολές εργασίας που δεν έχουν αναπληρωθεί.

  • Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ γεμάτη και 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους
  • Η ΜΕΘ 30 κλινών του Παπανικολάου γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής
  • Στο Ιπποκράτειο η ΜΕΘ 15 κλινών γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ
  • Στο Παπαγεωργίου η ΜΕΘ 25 κλινών είναι γεμάτη και 5 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ
  • Στα περιφερειακά Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν 34 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού όλες γεμάτες (Σέρρες 9, Γιαννιτσά 8, Κατερίνη 5, Βέροια 7, Χαλκιδική 5)
  • Στη Χαλκιδική ένας διασωληνωμένος ασθενής είναι εκτός ΜΕΘ
  • Στη Δυτική Μακεδονία γεμάτες οι 11 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού (Πτολεμαϊδα 6, Κοζάνη 5)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί ΜΕΘ κορονοϊού με 30 κλίνες η οποία είναι γεμάτη. Αναγκάστηκαν να νοσηλεύουν 4 διασωληνωμένους ασθενείς, στα χειρουργεία, χωρίς να έχουν συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα, ενώ είναι σε λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, μόλις βρεθεί.

Σχετικά με τη δωρεάν των 18 κιλών ΜΕΘ νοσοκομείο Παπανικολάου όπου αναφέρθηκε χτες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σήμερα ότι λειτουργούν οι 9 από τις 18 κλίνες ΜΕΘ για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά, με μόνο τέσσερις γιατρούς. Δύο εντατικολόγους εκ των οποίων ο ένας με μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο και δύο γιατρούς, οι οποίοι επίσης ο ένας είναι από μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο χωρίς ειδίκευση σε ΜΕΘ (χειρουργός και αναισθησιολόγος).

Όπως σημειώνει ο Μ. Γιαννακός, για να ανοίξουν οι υπόλοιπες 9 κλίνες ΜΕΘ, χρειάζονται τουλάχιστον 5 γιατροί εντατικολόγοι και νοσηλευτές που δεν υπάρχουν. Γι αυτό λένε ότι θα μετακινήσουν άμεσα γιατρούς από Αθήνα για να ανοίξουν τις υπόλοιπες 9 κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές.

«Στον πόλεμο επιστρατεύεις τους πάντες. Δεν μπορεί να αφήνεις 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή και να κινδυνεύουν ασθενείς». Επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΠΟΕΔΗΝ ότι «με δύο rapid test την εβδομάδα επιστρέφουν με ασφάλεια στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Συνέβη με 800 συναδέλφους που απαλλάχθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

four + three =

Top