Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Έτσι έμαθε ο Κυριάκος την αποταμίευση…Μπήκε (επί ΠΑΣΟΚ) με μισθό μεγαλύτερο από του διοικητή στην Εθνική!

Έτσι έμαθε ο Κυριάκος την αποταμίευση…Μπήκε (επί ΠΑΣΟΚ) με μισθό μεγαλύτερο από του διοικητή στην Εθνική!

“Κατά τον εν αναμονή πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι νέοι μας δεν έχουν την κουλτούρα της αποταμίευσης, προτίθεται δε να τους τη διδάξει.

Για να αποταμιεύσεις όμως, χρειάζεται να έχεις περίσσευμα. Αυτό φρόντισε να το αφανίσει η Νέα Δημοκρατία με επίλεκτο υπουργό της τον κ. Μητσοτάκη. Και όχι περίσσευμα δεν υπάρχει για τους νέους, αλλά ούτε μεροκάματο. Εκτός εάν ετοιμάζεται ο εν αναμονή να αναφωνήσει αυτό που ανέκραξε ο έτερος πορφυρογέννητος: «Λεφτά υπάρχουν».

Και μια και εμφανίζεται ο Κυριάκος ως ειδικός των τραπεζικών συναλλαγών, να αποκαλύψουμε πώς έγινε υψηλόμισθο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, όταν διοικητής της τράπεζας ήταν ο Γιώργος Μίρκος -ένα πολύ άξιο τραπεζικό στέλεχος-, ο πατήρ Μητσοτάκης ζήτησε -ω της εκπλήξεως- από τον Ανδρέα να μεσολαβήσει ώστε να προσληφθεί στην τράπεζα ο γιος του.

Ο Ανδρέας, αν και εξεπλάγη διότι ήταν η εποχή που ο Μητσοτάκης τον πολεμούσε λυσσαλέα, πήρε τηλέφωνο τον Μίρκο και τον παρακάλεσε να προσλάβει τον Κυριάκο – και με καλό μισθό. Οπερ και εγένετο. Προσελήφθη στο dealing room της τράπεζας, όπου ο μισθός ήταν μεγαλύτερος από του διοικητή!

Τώρα ποιες ήταν οι εκεί επιδόσεις του φερέλπιδος, αυτό παραμένει κρατικό μυστικό, διότι τα dealing rooms λειτουργούν κυρίως τη νύχτα…”

Δημοσιεύθηκε στη στήλη Dark Side της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 30/9

Leave a Reply

Top