Είστε εδώ
Home > FAQ news > «Έθνος» στις 06/12/2009: Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο όταν ΝΔ και Ντ. Μπακογιάννη ξέχασαν το «erga omnes», «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και διαβεβαίωναν τον Μιλοσόσκι πως “η Μακεδονική Ιστορία είναι παρελθόν”!

«Έθνος» στις 06/12/2009: Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο όταν ΝΔ και Ντ. Μπακογιάννη ξέχασαν το «erga omnes», «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και διαβεβαίωναν τον Μιλοσόσκι πως “η Μακεδονική Ιστορία είναι παρελθόν”!

Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ την περίοδο του 2009, μόλις Έξι μήνες μετά το Βουκουρέστι τον Σεπτέμβριο του 2008, φέρνει στο φως ντοκουμέντο από το τότε “Εθνος”! Οι επαφές είχαν πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και για αυτό το έγγραφο προέρχεται από την ελληνική πρεσβεία του Παρισιού, η οποία είχε απόλυτη γνώση των διαπραγματεύσεων.

Για τη χρήση του ονόματος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, η Ντόρα Μπακογιάννη διαβεβαίωνε τον ομόλογό της Α. Μιλοσόσκι πως «η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το Σκοπιανό Σύνταγμα». Σημειώνεται πως η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί απαράβατη εγγύηση για την εφαρμογή της λύσης «erga omnes».

Για την ταυτότητα και τη γλώσσα, τα οποία σήμερα η ΝΔ προβάλει ως «στοιχεία αλυτρωτισμού», η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα πάντα με το απόρρητο έγγραφο, πρότεινε η ίδια τον όρο «Μακεντόνσκι στην Κυριλική, ως προσδιοριστικό στοιχείο της γλώσσας και της εθνότητας του λαού των Σκοπίων», σφραγίζοντας και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στον Μιλοσόσκι για το ζήτημα της Ιστορίας, είπε πως αυτή «ανήκει στο παρελθόν». Ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο: Η συζήτηση εκ μέρους του (σ.σ. του κ. Μιλοσόσκι) έτεινε να εκφυλιστεί στην προέλευση της πληθυσμιακής σύνθεσης της ελληνικής Μακεδονίας (πρόσφυγες και όχι αυτόχθονες κλπ) αλλά εκ μέρους της κ. Υπουργού επανετέθη η ουσία της υπόθεσης: Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν…».

«Έθνος» 06_12_2009

Leave a Reply

Top