Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εσωτερικό “μαλλιοτράβηγμα” στην ΠΟΕΔΗΝ! Γραφικός και επικίνδυνος ο Γιαννακός σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας

Εσωτερικό “μαλλιοτράβηγμα” στην ΠΟΕΔΗΝ! Γραφικός και επικίνδυνος ο Γιαννακός σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας

Με αφορμή τη φωτογραφία νοσηλευόμενου ψυχικώς πάσχοντα σε καθήλωση, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Παντέλης, αναφέρει την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τα εξής σε δήλωσή του στο ygeia360.gr:

“Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ξεπέρασε κάθε όριο. Παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή φωτογραφία ασθενούς που είχε τεθεί σε «προστατευτικό κλινοστατισμό» λέγοντας ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζονται έτσι «λόγω ελλείψεων προσωπικού!!!». Δηλαδή στο Νοσοκομείο του, το Δρομοκαΐτειο, όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ασθενείς τίθενται σε  καθήλωση όχι με βάση τη κλινική εικόνα και την ανάγκη να προστατευτεί ο ίδιος ή άλλοι ασθενείς από αυτό ή ετεροκαταστροφική συμπεριφορά και με αυστηρά προσδιοριζόμενο πρωτόκολλο, αλλά, όπως διαλαλεί ο Πρόεδρος στα κανάλια, λόγω «ελλείψεων προσωπικού!!!»

Η πρωτοφανής αυτή δήλωση εκθέτει και προσβάλλει τους εργαζόμενους και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το σεβασμό των δικαιωμάτων των ασθενών. Θυμίζει εποχές και περιόδους που θεωρούσα ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τις Δημόσιες Δομές Ψυχικής Υγείας και για το πώς η θεραπευτική Ομάδα αντιμετωπίζει τον ασθενή.

Τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους στη Ψυχική Υγεία. Περιμένω από τους συναδέλφους εργαζόμενους Νοσηλευτές και Γιατρούς του Δρομοκαΐτειου και τη Διοίκηση να διαψεύσουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις του γραφικού-και πλέον και επικίνδυνου Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ“.

Πηγή: left.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top