Είστε εδώ
Home > FAQ media > ΕΡΤ: Ποιοι “φοβούνται” τον Βασ. Κωστόπουλο και γιατί …

ΕΡΤ: Ποιοι “φοβούνται” τον Βασ. Κωστόπουλο και γιατί …

“Τροχόπεδη για την ανάπτυξη της ΕΡΤ” λένε ορισμένοι εντός Ραδιομεγάρου για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα. Εχουν δίκιο. Ο Βασίλης Κωστόπουλος αποτελεί “τροχοπέδη” αλλά για ποιους; Για όσους θέλουν να επιστρέψουν την ΕΡΤ στο καθεστώς των χαριστικών συμβάσεων, στο χειρότερο της παρελθόν δηλαδή. Ο Βασίλης Κωστόπουλος αποτέλεσε “τροχοπέδη” για την ΑΕΠΙ, καθώς αρνήθηκε να υπογράψει την έτοιμη σύμβαση που είχαν ετοιμάσει οι αγωνιούντες με την εταιρεία.

Επειδή ορισμένοι εντός και εκτός ξεχνούν ας θυμίσουμε τα γεγονότα. Στις 17 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η ΑΕΠΙ είναι άλλη μία από τις πολλές θεσμικές “ιδιορρυθμίες” που η κυβέρνησή μας κληρονόμησε από την κατάσταση της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μία “ιδιορρυθμία” ριζωμένη σε βάθος δεκαετιών». Τέσσερις μήνες αργότερα ορισμένοι στην ΕΡΤ, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου ΔΣ εξουσιοδοτούσαν το πρώην ΔΣ της εταιρείας να υπογράψουν σύμβαση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, και ενώ γνώριζαν την κατάσταση της ΑΕΠΙ.

Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΡΤ, απέτρεψε την υπογραφή της σύμβαση, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε εσωτερικά ο Β. Κωστόπουλος να την υπογράψει. Αποφάσισε να μην ακούσει τα στελέχη της εταιρείας, αλλά να μείνει σταθερός στην κυβερνητική γραμμή για την υπόθεση της ΑΕΠΙ. Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν είχαν επέλθει οι αλλαγές, από το δημόσιο ταμείο, θα είχε φύγει ένα ποσό 1,3 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της ΑΕΠΙ και ορισμένοι θα έκαναν πάρτι. Και τα χρήματα θα είχαν …πετάξει και θα μπορούσαν να κατηγορήσουν και τον Νίκο Παππά και τον Πρωθυπουργό για “διπλό παιχνίδι”. Αυτό σταμάτησε, αλλά από εκείνη τη μέρα ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Τότε φυσικά, όταν αποφάσιζαν ομόφωνα για τη σύμβαση ΑΕΠΙ-ΕΡΤ, “δεν καταστρεφόταν η εταιρεία”, για αυτό δεν μιλούσε κανένας, καθώς συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν πολλαπλά συμφέροντα.

Τα πορίσματα της ΑΕΠΙ, για όσους έχουν πλήρη πρόσβαση, και οι εσωτερικές συναλλαγές αποκαλύπτουν και άλλα πράγματα για την εταιρεία και ορισμένοι θα πέσουν πάλι από τα σύννεφα.

Ο Β. Κωστόπουλος στην ΕΡΤ, ανέλαβε το βαρύ έργο να ελέγξει ορισμένες συμβάσεις που θεωρούνται προβληματικές, Όσο προχωράει τόσο προκαλείται μεγαλύτερος πόνος και αντιδράσεις.

Επόμενος σταθμός η σύμβαση με εθνικό προμηθευτή για τη μετάδοση χαμηλής τηλεθέασης ποδοσφαιρικών αγώνων.

Πηγή: typologies.gr

One thought on “ΕΡΤ: Ποιοι “φοβούνται” τον Βασ. Κωστόπουλο και γιατί …

  1. Μετά το φιάσκο του οργανογράμματος και την παραίτηση Μιχαλήτση, ας φτιάξουμε λίγο το προγίλ του Κωστόπουλου.
    Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Η συνδιοίκηση με τον Καλλφαγιάννη είναι η καλύτερη υπηρεσία στους εχθρούς της ΕΡΤ.
    Πρέπει να φύγει χθες!!

Leave a Reply

Top