Είστε εδώ
Home > FAQ media > Έρχεται νέος γύρος αντιπαράθεσης με τους καναλάρχες. Ο “σκληρός” οι αναποφάσιστοι και “8ος παίκτης” …

Έρχεται νέος γύρος αντιπαράθεσης με τους καναλάρχες. Ο “σκληρός” οι αναποφάσιστοι και “8ος παίκτης” …

Ένας εκ των ιδιοκτητών υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει καμιά άλλη συζήτηση και πως θα πρέπει να κατατεθούν πρόσφυγες για όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, από την πλατφόρμα για τη διαφήμιση έως και τις άδειες. Υπάρχουν όμως και καναλάρχες που θέλουν να τελειώσει η διαδικασία και επιμένουν πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τα επίμαχα ζητήματα αυτήν τη στιγμή είναι, εν συντομία, η ρύθμιση του ειδικού φόρου τηλεόρασης με μια σημαντική μείωσή του, το χρηματικό όριο της δημοπρασίας που ξεκινάει από τα 35 εκατ. ευρώ και η διασφάλιση πως δεν θα μπουν άλλοι στην αγορά μετά το «Ψηφιακό Μέρισμα 2» το 2021. Το πρώτο ζήτημα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με ΕΙΤΗΣΕΕ και σωματεία. Στο δεύτερο η ΕΙΤΗΣΕΕ θέτει το ερώτημα του όγδοου παίχτη, που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα τη δημοπρασία και να αυξήσει το κόστος της άδειας. Τι θα γίνει δηλαδή αν καταθέσουν αίτηση οκτώ ενδιαφερόμενοι για τις επτά άδειες και ξεκινήσουν οι γύροι της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα να ανέβει το τίμημα. Η ΕΙΤΗΣΕΕ επί της ουσίας θα ήθελε να υπάρξει ένα είδος ανώτατης τιμής. Ενδιαφέρον για τη λήψη άδειας αναμένεται να δείξουν ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1, το Μακεδονία TV, το Star, ο Alpha, το E-TV.

Το τρίτο ζήτημα είναι αυτό των νέων παικτών μετά το 2021. Η ΕΙΤΗΣΕΕ, με την απελευθέρωση του φάσματος και τη διάθεσή του ενδεχομένως και για άλλες υπηρεσίες, δεν θα ήθελε να δει ανταγωνιστές στο τηλεοπτικό πεδίο, όταν οι σταθμοί θα έχουν υπογράψει δεκαετείς συμβάσεις.

Υπάρχει βέβαια και η σκέψη να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πρώτης διοικητικής πράξης του νόμου, που είναι οι δύο διαδοχικές αποφάσεις του ΕΣΡ για το τίμημα και τον αριθμό των καναλιών.

Πηγή: typologies.gr

Leave a Reply

Top