Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επιβεβαιώνει η ΠΟΕΔΗΝ τις καταγγελίες: Μεγάλη η θνητότητα εντός ΜΕΘ – Mε καθυστέρηση η διακομιδή των περιστατικών

Επιβεβαιώνει η ΠΟΕΔΗΝ τις καταγγελίες: Μεγάλη η θνητότητα εντός ΜΕΘ – Mε καθυστέρηση η διακομιδή των περιστατικών

Σε πολύ βαριά κατάσταση διακομίζονται περιστατικά στις ΜΕΘ με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να τα σώσουν αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

“Οι συνάδελφοι των ΜΕΘ μας λένε ότι είναι πολλοί οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ επειδή τα περιστατικά όταν διακομίζονται στις ΜΕΘ είναι σε βαριά κατάσταση. Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ- βαριά περιστατικά- που θα είχαν καλύτερη τύχη εάν νοσηλεύονταν μη διασωλημένοι στις ΜΕΘ. Την ίδια ώρα διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται εκτός ΜΕΘ όχι γιατί δεν υπάρχει κενή κλίνη σε άλλο νοσοκομείο αλλά γιατί δεν επιτρέπει η κατάστασή τους διακομιδή. Κάτι που συνέβη πάλι στο Ασκληπιείο όπου υπήρχε διασωληνωμένος ασθενή το πρωί εκτός ΜΕΘ”.

Γιατροί και νοσηλευτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες των ημερών “Επειδή γεμίζουν οι κλίνες κορονοϊου τα εφημερεύοντα νοσοκομεία βάζουν μαζί θετικά και ύποπτα κρούσματα. Χρησιμοποιούν τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, ασανσέρ κ.λ.π. Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά. Αδειάζουν κλινικές γενικών περιστατικών και μετατρέπονται σε κλινικές κορωνοιου. Δημιουργούνται προσωρινές κλίνες ΜΕΘ χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό”, περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τα νούμερα της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ 24 ΣΤΑ 28
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΣΤΑ 9
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ΣΤΑ 14
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16
ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ 5 ΣΤΑ 6
ΣΩΤΗΡΙΑ. 74 ΣΤΑ 84
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 47 ΣΤΑ 58. Άνοιξαν σήμερα οι επιπλέον κλίνες
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 6 ΣΤΑ 7
ΕΡΥΘΡΟΣ 13 ΣΤΑ 14
ΘΡΙΑΣΙΟ 16 ΣΤΑ 17
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12
ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 43
ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 32

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

1 + 15 =

Top