Είστε εδώ

Επίθεση ΚΚΕ στη Ζωή: “Η Πλεύση είναι δημιούργημα του συστήματος, όπως κάποτε το Ποτάμι” – Κατηγορίες για σχέσεις με «Χρυσή Αυγή»!

Για φλερτ με τη ΧΑ κατηγορεί το ΚΚΕ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μία επίθεση του Περισσού στην επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», μετά από τις κατηγορίες της ότι 49 χρόνια στη Βουλή, θα μπορούσε το κόμμα να κάνει πολλά περισσότερα!

– Διαβάστε: «Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο»! Σκωπτική απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις καταγγελίες μελών και στελεχών ότι αλλάζει με “φυτευτούς” τα ψηφοδέλτια ενόψει εισόδου στη Βουλή!

Το ΚΚΕ σε σχόλιο του μάλιστα υπό τον τίτλο «Γατάκι», «κατακεραυνώνει» την κ. Κωνσταντοπούλου και την κατηγορεί ότι ως πρόεδρος της Βουλής, τον Μάρτιο του 2015 «με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη στην Χρυσή Αυγή», σημειώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη Χρυσή Αυγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Σπατάλη είναι το οξυγόνο που αναπνέεις»! Διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σπ. Πνευματικού

Ολόκληρο το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον 902.gr:

«Μπορεί ορισμένοι να απορούν με το κάλεσμα πρώην στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προς τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Πλεύση Ελευθερίας, για τους γνωρίζοντες όμως πράγματα και καταστάσεις, τα δημόσια τιτιβίσματά τους μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στη σχέση της με τους χρυσαυγίτες η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε κανονικό …γατάκι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Για παράδειγμα, τον Μάρτη του 2015, είχε θέση ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Εννοείται βέβαια ότι η Χρυσή Αυγή υποδέχτηκε πανηγυρικά τις δηλώσεις της. Λίγους μήνες μετά, τον Μάη του 2015, αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικαστεί περιστατικό επίθεσης του ναζί βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, επειδή ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η Διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη και από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ ζητήθηκε να συζητηθεί το θέμα και να πάρει θέση η διάσκεψη. Η Κωνσταντοπούλου όμως δεν δέχτηκε ούτε καν τη συζήτηση, παραπέμποντας το θέμα στις …ελληνικές καλένδες της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Τότε, μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της «τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά», σημειώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη Χρυσή Αυγή» και ζητώντας από την τότε κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση. Πράγμα βέβαια που επίσης δεν έγινε ποτέ…»

«Στην υπηρεσία του συστήματος» – Τι γράφει άρθρο στον «Ριζοσπάστη»
Εν με το μεταξύ, με άρθρο της στον «Ριζοσπάστη» η Αγγελική Ξυδιά, Δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ –και με τίτλο «Καμία εμπιστοσύνη στους «αντισυστημικούς» που έχουν χρόνια στην υπηρεσία του συστήματος»- αναφέρει:

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σχεδόν από το πουθενά, εμφανίστηκε κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», με επικεφαλής την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη από «σιδηρά κυρία» σε γλυκιά ύπαρξη που στέλνει αγάπη και καρδούλες σε όλους.

Αρχικά να πούμε ότι τα κόμματα – «διάττοντες αστέρες» δεν είναι νέο φαινόμενο. Το αστικό πολιτικό σύστημα παράγει κατά καιρούς τέτοιου είδους κόμματα, ώστε να ενσωματώνει την αγανάκτηση και την απογοήτευση, οδηγώντας την σε ανώδυνα κανάλια. Τα κόμματα αυτά εμφανίζονται συνήθως ως αρχηγικά, με μπροστάρη κάποια «ισχυρή» προσωπικότητα, πουλάνε φανφάρες και μεγάλα λόγια (συνήθως αόριστα), ενώ τις περισσότερες φορές στην πορεία προσκολλώνται σε όποιο μεγαλύτερο κόμμα έχει έλλειψη εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Η πείρα του ελληνικού λαού είναι πια μεγάλη. Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., ΑΝΕΛ, ΜέΡΑ25, Ενωση Κεντρώων κ.λπ. Κόμματα και σχηματισμοί θνησιγενείς, που τροφοδότησαν εκ νέου την απογοήτευση, οδηγώντας τους ψηφοφόρους ξανά στα κόμματα – «πυλώνες» του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ενα τέτοιο δημιούργημα λοιπόν είναι και η «Πλεύση Ελευθερίας». Κανείς δεν γνωρίζει τις θέσεις της για κανένα ζήτημα. Οχι τυχαία, αφού τόσο ο λόγος της κας Κωνσταντοπούλου (που να σημειώσουμε ότι είναι και το μόνο στέλεχος του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού που γνωρίζουμε) όσο και η διακήρυξη που βρίσκει κανείς στην ιστοσελίδα του κόμματος περιλαμβάνουν γενικολογίες και αόριστες φράσεις, διανθισμένες με λέξεις που «χαϊδεύουν αυτιά» (δεξιά και αριστερά), όπως μνημονιακή δεσποτεία, ολοκληρωτισμός της ευρωγραφειοκρατίας, χρεοκρατία, τραπεζοκρατία, ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο κ.λπ. Αυτά συνοδεύονται από μια σειρά αιτήματα που στο επίκεντρο έχουν νομικά κατά κύριο λόγο ζητήματα. Ως αντίπαλος, δε, προβάλλεται ένα ομιχλώδες «σύστημα μηχανισμών», χωρίς να αποσαφηνίζεται σε τι συνίστανται αυτοί οι μηχανισμοί, ποιοι τους αποτελούν και πώς θα τους αντιπαλέψουμε.

Γίνεται, άρα, άμεσα κατανοητό ότι μιλάμε για ένα κόμμα που δεν δεσμεύεται σε τίποτα και σε κανέναν, με πολιτικό λόγο που μπορεί να «συγγενέψει» με κόμματα πάσας κατεύθυνσης και απόχρωσης. Επιπλέον, καλό είναι να θυμόμαστε ότι τέτοιου είδους φρασεολογία, που εμφανίζεται «συγκρουσιακή» αλλά επί της ουσίας θολώνει το τοπίο των ευθυνών και έχει αταξική προσέγγιση, στο παρελθόν «φούντωσε» ακροδεξιά και αντιδραστικά μορφώματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν «φύτρωσε» παραμονές εκλογών του 2023 στη χώρα. Μάλιστα, μόνο ως ανέκδοτα μπορούν να εκληφθούν κάποιες φράσεις της, του τύπου «δεν θεωρώ ότι μπορούν να μιλάνε σαν να μην έχουν κυβερνήσει Τσίπρας, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης» και «ο κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο», καταλαβαίνει ότι αυτοί που έχουν ήδη κυβερνήσει δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό τώρα», τη στιγμή που η ίδια ήταν σημαίνον στέλεχος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί η αντιμνημονιακή φρασεολογία της, τη στιγμή που η ίδια έχει τεράστιες ευθύνες για τον δρόμο που μας οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, στηρίζοντας τη «συμφωνία – γέφυρα» για παράταση του 2ου μνημονίου, την κλοπή των αποθεματικών για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και μια σειρά ακόμα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του λαού, στο να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δήθεν συγκρουσιακή δύναμη, που θα έσκιζε τα μνημόνια.

Επιπλέον, ήδη ως πρόεδρος της Βουλής διακρίθηκε στο φλερτ με τους φασίστες, φλερτ που απ’ ό,τι βλέπουμε κρατάει μέχρι και σήμερα.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό να γυρίζει σήμερα σε χωριά της Αχαΐας, ιδιαίτερα δε της Αιγιάλειας, προσπαθώντας να ψαρέψει σε θολά νερά και να αποσπάσει την ψήφο απλού κόσμου, καμουφλάροντας τις αντιλαϊκές θέσεις της.

Ο λαός της Αχαΐας, όπως άλλωστε και όλης της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεγελαστεί από κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού, νομικά τερτίπια που ανάγονται σε τρομερές συγκρούσεις και τον θολό αντισυστημισμό, που οδηγεί ντουγρού στις αγκάλες του συστήματος. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί, νομίζοντας ότι η είσοδος τέτοιου είδους κομμάτων στη Βουλή μπορεί να αποδυναμώσει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, η συστημική αντιπολίτευση που θα ασκήσουν θα δώσει «αέρα στα πανιά» της κυβερνητικής πολιτικής.

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ότι όση δύναμη του δώσει ο λαός, θα την καταθέσει στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Μόνο το ΚΚΕ θα είναι 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Με πληροφορίες από 902.gr και ieidiseis.gr

2 σχόλια στο “Επίθεση ΚΚΕ στη Ζωή: “Η Πλεύση είναι δημιούργημα του συστήματος, όπως κάποτε το Ποτάμι” – Κατηγορίες για σχέσεις με «Χρυσή Αυγή»!

  1. Μετα τον Τσιπρα,του ξινισε και η Πλευση.Ποιός;Το ΚΚΕ.Ο δημοσιος υπαλληλος της βουλης,που το μονο που το ενδιαφερει ειναι να συνεχιζει να υπαρχει για το μπικικινι,πουλωντας φουμαρα στην εργατια.Σταθερα δεκανικι της βρωμικης δεξιας και λακες των Μητσοτακαιων.Και επειδη οι προσφυγες παπουδες μου ηταν στελεχη τωνν καπνεργατων οι δε θειοι μου στο ΕΑΜ,δεν νομιζω να εχετε το θρασος να μου την πειτε.Συνεχιστε να κανετε τον χαμαλη στους εγκληματιες και,Αντε γεια.

  2. Μίλησαν οι ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ, ξέχασαν βέβαια που το ΒΡΩΜΙΚΟ 89 έγιναν ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ και κυβέρνησαν με ποιόν; με έναν εφιάλτη, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ τον έλεγαν. Παρασύρθηκαν βέβαια τότε από το τραπέζωμα από την Μαρίκα με μενού ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ,πρόσθεσαν έτσι στο φαύλο παρελθόν τους άλλο ένα ξεπούλημα των λαϊκών αγώνων, μετά την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΚΑΖΕΡΤΑΣ και την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΆΡΚΙΖΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *