Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον αντιστασιακό Νίκο Μανιό στο Πολυτεχνείο: Δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει ο τραμπουκισμός (vid-photo)

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον αντιστασιακό Νίκο Μανιό στο Πολυτεχνείο: Δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει ο τραμπουκισμός (vid-photo)

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε το πρωί στην πύλη του Πολυτεχνείου ο αγωνιστής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός που βρέθηκε σήμερα στο σημείο για να τιμήσει την 48η επέτειο της εξέγερσης. Ο Νίκος Μανιός, γραμματέας του «ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974», τραυματίστηκε ελαφρά στο χέριόταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να εμποδίσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι.

Η είδηση του τραυματισμού του Νίκου Μανιού, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και είναι γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, προκάλεσε οργή.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Μανιός επεσήμανε ότι «είμαι γραμματέας του “ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974” και με αυτήν μου την ιδιότητα βρισκόμουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου».

«Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η Ελευθερία, ορισμένοι που νομίζουν ή θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι κομμουνιστές επαναστάτες» σημείωσε μιλώντας στο debater.gr και συμπλήρωσε:

Αυτές οι νοοτροπίες είναι ο φασισμός του αύριο, αλίμονο στους νέους αν καταλήξουν ότι αυτοί θα αποφασίζουν ποιος θα μιλάει και ποιος δεν θα μιλάει».

Ο Νίκος Μανιός μιλώντας στο newsbeast.gr ανέφερε «:Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι μια ομάδα 30 περίπου ατόμων, από δύο ομάδες της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς, δεν επέτρεπαν στην πόρτα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει και να καταθέσει στεφάνι. Τα μέλη του συλλόγου αντιδράσαμε πολύ έντονα.

Η ομάδα των 30 ατόμων άρχισε να μας σπρώχνει, επικράτησε ένας πανικός αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει αυτός ο τραμπουκισμός.

Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το στεφάνι κανονικά. Τραυματίστηκα πολύ ελαφρά στο χέρι, είμαι καλά. Είμαι μέσα στην πορεία τώρα. Συνεχίζουμε».

“Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, με τη γνωστή αντιδικτατορική δράση, χτυπημένος σήμερα από αυτούς που νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή! Οφείλουν όλες οι οργανώσεις να πάρουν θέση. Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία», σχολίασε σχετικά ο Νίκος Παππάς.

«Κανείς όψιμος και αυτόκλητος «ιδιοκτήτης» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κανείς δήθεν ιδεολογικά καθαρός “πορτιέρης” δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τον Νίκο Μανιό, πολύτιμο σύντροφο αλλά κυρίως αγωνιστή και μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, να καταθέσει στεφάνι και να τιμήσει την ιστορική αυτή επέτειο. Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες ανιστόρητες ύβρεις δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, παρά στο περιθώριο, εκεί που τις τοποθετεί αναπόφευκτα η κοινωνία» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Με πληροφορίες από avgi.gr

Leave a Reply

twenty − 6 =

Top