Είστε εδώ

Τέλος στην ταλαιπωρία στην Πρωτοβάθμια περίλθαψη, από το Φθινόπωρο. Πιλοτικά σε Αθήνα και άλλα 3 αστικά κέντρα !

Από τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή του συστήματος για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι, ενώ η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του νέου σχεδίου ανάπτυξης δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
«Η λογική του σχεδίου είναι αποκεντρωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πυρήνα τον οικογενειακό γιατρό κοντά στους τόπους κατοικίας των ανθρώπων, με πληθυσμό ευθύνης, με λογική ολιστικής φροντίδας με ένα σύστημα πιο φιλικό για τον άρρωστο, λιγότερο ακριβό και ιατρικά πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να συνδράμει και η αυτοδιοίκηση να έχουμε μία συνέργεια που το αποτέλεσμα της να είναι πολλαπλασιαστικό για τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Ακόμα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ” οι δομές του ΠΕΔΥ θα παραμείνουν. Θα είναι κάτι σαν μονάδες δευτεροβάθμιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Θα ονομαστούν Μονάδες Αναφοράς. Εκεί θα γίνονται οι πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις. Η Μονάδα Γειτονιάς, ή αλλιώς Τοπική Μονάδα Υγείας, θα στελεχώνεται κυρίως από οικογενειακούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους, και φυσικά νοσηλευτές επισκέπτες υγείας κ.λπ. για να ενισχύσουν τον κοινοτικό προσανατολισμό του συστήματος και την κατ΄οίκον φροντίδα».
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *