Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επιτελικό μπάχαλο! Το εξωτερικό ακυρώνει διακοπές γιατί στην Ελλάδα «έχει χαθεί η μπάλα» – Κι άλλα νησιά σε κίνδυνο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές

Επιτελικό μπάχαλο! Το εξωτερικό ακυρώνει διακοπές γιατί στην Ελλάδα «έχει χαθεί η μπάλα» – Κι άλλα νησιά σε κίνδυνο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφερε καίρια χτυπήματα στον τουρισμό, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην οικονομία της χώρας. Κι ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε ανασφάλεια, καθώς όλο και περισσότεροι ακυρώνουν τις διακοπές τους μετά το επιτελικό μπάχαλο στα νησιά, ο πρωθυπουργός «σφυρίζει» αδιάφορα, ενώ λίγες μέρες πριν ισχυριζόταν ότι ο τομέας του τουρισμού μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα…

Αν και είναι πλέον δεδομένο ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να εστιάζουν στο lockdown της Μυκόνου και στην «έκρηξη» των κρουσμάτων, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και για άλλα νησιά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο ίδιος που επέτρεψε αυτά τα «ανέμελα μέτρα», ξεκουραζόταν και έκανε διακοπές, αδιαφορώντας για το μπάχαλο που έχει δημιουργήθεί. Την ίδια στιγμή η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι πως «έχει χαθεί η μπάλα» όσον αφορά στα κρούσματα και στους ελέγχους.

Κρούσματα και θετικότητα προβληματίζουν σε Σαντορίνη, Πάρο, Ίο και Κρήτη
Τα δραματικά αποτελέσματα του ανοίγματος του τουρισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για χειρότερες καταστάσεις.

«Ο ιός επελαύνει και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η μετάλλαξη Δέλτα», επεσήμανε ο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μη αποκλείοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή, lockdown τύπου Μυκόνου και στις άλλες ναυαρχίδες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας όπως είναι η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος και η Κρήτη.

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι αν και το άνοιγμα του τουρισμού ήταν αναμενόμενο να έχει και ρίσκο δεν ήταν προβλέψιμη η άμεση «έκρηξη» μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επεσήμανε ότι τα rapid test δεν εξασφαλίζουν σε ποσοστό 100% ότι κάποιος δεν νοσεί με κορονοϊό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι εάν δεν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός δεν μπορεί να επιστρέψει ο τρόπος διασκέδασης στις προ κορονοϊού συνήθειες.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η Ματίνα Παγώνη η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι τη Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά που σήμερα είναι στο «πορτοκαλί».

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα πράγματα είναι δύσκολα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων να προβλέπουν έως και 10.000 κρούσματα την ημέρα τις επόμενες ημέρες!

Η Ελλάδα τρώει «άκυρο» απ’ έξω
Από την μία η Γερμανία ενέταξε στις κόκκινες χώρες την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε τοπικό lockdown στην Μύκονο, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τον επιτρεπόμενο όριο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες απαιτείται καραντίνα 7 ημερών για τους τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά και γιατί ένας αριθμός από Ισραηλινούς ταξιδιώτες βρέθηκαν θετικοί κατά την επιστροφή τους από τη χώρα μας. Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι Ισραηλινοί θα σώσουν φέτος τον ελληνικό τουρισμό.

Η κίνηση αυτή που κρίθηκε επιβεβλημένη -αν και έφερε τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών του νησιού- δημιούργησε μια σειρά ερωτηματικών για το τι ακριβώς συνέβη και η Μύκονος βρέθηκε σε lockdown. Τι δεν πήγε καλά αφού μέχρι πρότινος η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς υποστήριζαν ότι το 90% των κατοίκων του νησιού ήταν εμβολιασμένοι.

Τα ερωτήματα αφορούν τους ελέγχους που έγιναν στους τουρίστες που έφτασαν στην χώρα ενώ σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν και για τους εργαζόμενους που πήγαν στο νησί.

Το θέμα είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κίνηση που έκαναν στην Μύκονο θα σηματοδοτήσει κατά κάποιο τρόπο και το τέλος της τουριστικής περιόδου στην χώρα, καθώς στο εξωτερικό είναι σίγουρο ότι στην Ελλάδα έχει «χαθεί η μπάλα».

Την ίδια στιγμή στην Μύκονο φαίνεται ότι έχει προκύψει και ένα ακόμα πρόβλημα με την υπερτιμολόγηση των τεστ τα οποία αναζητούν οι τουρίστες προκειμένου να φύγουν από το νησί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βίλες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι τουρίστες που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ιατρικά κέντρα, επιλέγουν την πραγματοποίηση της PCR εξέτασης, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Τα συγκεκριμένα τεστ, που διενεργούνται εκτός ιατρικών κέντρων, χρεώνονται ορισμένες φορές ακόμη και σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική. Δηλαδή ένα τεστ που κάνει 60 ευρώ, στην Μύκονο φτάνει τα 150 ευρώ.

Όλα αυτά γιατί στις επίσημες δομές κάποιος για να κάνει το τεστ μπορεί και να περιμένει 6 και 7 ώρες.

Με πληροφορίες απο avgi.gr και topontiki.gr

Leave a Reply

four × 4 =

Top