Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επιστολή-“βόμβα” Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήξερε από το 2017 από το FBI για τη δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από τα μαύρα ταμεία της Novartis

Επιστολή-“βόμβα” Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήξερε από το 2017 από το FBI για τη δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από τα μαύρα ταμεία της Novartis

Έγγραφο – “φωτιά” διαβιβάστηκε την Τρίτη στην Προανακτιρική της Βουλής, αλλάζοντας τα δεδομένα ακόμα και ως προς καταθέσεις που έχουν ήδη γίνει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για επιστολή της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Μπούγα, με την οποία τον ενημερώνει για έγγραφο του FBI που είχε φτάσει στην Εισαγγελία την περίοδο πριν η ίδια αναλάβει καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, το απόρρητο έγγραφο είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήδη από τον Ιανουάριο του 2017 και ανέφερε ότι στέλεχος της Novartis Hellas είχε δωροδοκήσει Έλληνα πολιτικό.

Το όνομα του πολιτικού δεν αναφερόταν παρά μόνο η ιδιότητά του, ενώ το FBI ενημέρωνε ότι τα χρήματα με τα οποία δωροδοκήθηκε ο Έλληνας πολιτικός είχαν προέλθει από τα “μαύρα” ταμεία της Novartis.

Το επίμαχο έγγραφο, εντούτοις, δεν μπορεί να περιληφθεί στη δικογραφία της Novartis καθώς υπήρχε ρητή πλήρης απαγόρευση περί χρήσης και διάδοσης των σχετικών πληροφοριών σε οποιαδήποτε διαδικασία και σε οποιαδήποτε άλλη αρχή.

Η ενημέρωση από την Ελένη Τουλουπάκη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής έρχεται μετά από τη διαρροή καταθέσεων στην Προανακριτική, μέσω δημοσιευμάτων, όπου αναφερόταν ότι δεν είχαν έρθει πληροφορίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

με πληροφορίες από το documentonews.gr

One thought on “Επιστολή-“βόμβα” Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήξερε από το 2017 από το FBI για τη δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από τα μαύρα ταμεία της Novartis

Leave a Reply

13 − nine =

Top