Είστε εδώ

Επιμένει να πετάει αετό … ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την παρακολούθηση δημοσιογράφου από την ΕΥΠ – πανικόβλητος με Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ

Τον ανήξερο έκανε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ, την ώρα που οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ειδικά για την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την οποία καταργήθηκε η δυνατότητα να ενημερώνεται από την ΑΑΔΑΕ κάποιος πολίτης που βρέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας μετά από σχετικό αίτημα, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η τροπολογία έχει κάνει το αυτονόητο: Όταν δημιουργείται ένας λόγος εθνικής ασφάλειας κάποιος να παρακολουθείται, είναι αυτονόητο ότι αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να απευθυνθεί κάπου και να πει “Πείτε μου αν με παρακολουθείτε”. Είναι θέμα κοινής λογικής» υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Θανάσης Κουκάκης παρακολουθείτο από την, υπό την εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ΕΥΠ . «Θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να γνωρίζω εγώ και η κυβέρνηση εάν αυτά που λέτε και διακινούνται στα ΜΜΕ ισχύουν» περιορίστηκε να πει, αν και πρόσθεσε πως υπάρχει από το 2005 η «νόμιμη» όπως είπε διαδικασία των επισυνδέσεων, υπό την επίβλεψη της Δικαιοσύνης.

«Προφανώς όποιος θεωρεί ότι παρακολουθούταν από τα λογισμικά αυτά – που οι ελληνικές αρχές δεν τα διαθέτουν και γι’ αυτό είπα ότι ενδεχομένως παραπέμπουν σε παράνομες πράξεις από ιδιώτες – έχει το δικαίωμα πέραν του ελέγχου, να προσφύγει και στην ελληνική Δικαιοσύνη ή όπου αλλού θεωρεί ότι πρέπει να προσφύγει».

– Διαβάστε: Επιτέλους (“υπάρχουν ακόμα Δικαστές στο Βερολίνο”…): Εισαγγελική εντολή για έρευνα στην υπόθεση Κουκάκη και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ.

Εντωμεταξύ το σύνθημα «ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει», προκάλεσε νευρική κρίση στο Μαξίμου που έσπευσε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να επιδοθεί σε ένα εμετικό παραλήρημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι δεν είπε ο Γιάννης Οικονόμου μια και δεν έχει να δώσει καμιά απάντηση στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επαγγελματιών.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζουν το κόμμα και την ιδεολογία πάνω από την πατρίδα και την κοινωνία. Ότι είναι ιδεολογικά εγκλωβισμένοι στον κόσμο όπως ήταν πριν από το 1989 ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί και δεν θέλει να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία.

Με συκοφαντίες και ψέματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε από το μανίκι του καμένα χαρτιά περί βοσκοτόπων και «Ρασπούτιν» την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα με τις διώξεις και τις παρακολουθήσεις κατά δημοσιογράφων και δικαστικών στην αποτυχημένη προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Novartis σαν «σκευωρία». Και βέβαια έπαιξε και πάλι την κασέτα με τα fake news περί μη καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον διχασμό ενώ η πατρίδα και η κοινωνία απαιτούν τη μέση οδό της σοβαρότητας της ασφάλειας, της σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου σκέφτηκε να πει και το εξής καταπληκτικό. Ότι συμπληρώνει 15 χρόνια ως πολιτικός αρχηγός και παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος προσηλωμένος σε οράματα που αποδείχθηκαν οδυνηρές αυταπάτες ενώ ο εκπρόσωπος των «αρίστων» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα σκιά και φιγούρα του χτες που δεν έχει φέρει ούτε ένα νέο πρόσωπο στο προσκήνιο.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *