Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επιμένει για τη Novartis ο Πολάκης στη Βουλή: “Δυστυχώς επί θητείας σας βγήκε η αμερικανική απόφαση! Θα προχωρήσετε τώρα σε αγωγές όπως ζητάει το Νομικό Συμβούλιο, που δεν είναι κανένα συριζοκρατούμενο όργανο;”

Επιμένει για τη Novartis ο Πολάκης στη Βουλή: “Δυστυχώς επί θητείας σας βγήκε η αμερικανική απόφαση! Θα προχωρήσετε τώρα σε αγωγές όπως ζητάει το Νομικό Συμβούλιο, που δεν είναι κανένα συριζοκρατούμενο όργανο;”

Αρχίζοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απευθύνθηκε στον Υπ. Εσωτερικών και πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, λέγοντας:

“Έχω μια παραγγελιά από ανθρώπους που αγαπώ πολύ, κτηνοτρόφους, αγρότες, ελαιοπαραγωγούς από την Κρήτη. Και όταν έχουμε παραγγελιές πρέπει μ’ αυτές να ξεκινάμε τις ομιλίες μας. Κι επειδή μπήκαμε σε προεκλογική χρονιά και όπως φαίνεται ο κ. Βλάσης έχει “τρελαθεί” να παίρνει τηλέφωνα όλους τους Συλλόγους ομογενών στο εξωτερικό, για να ζητάει στήριξη για την “επιτελική” κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντάς τους μάλλον ότι το Ορούτς Ρέις κάνει αβλαβή διέλευση στο Αιγαίο και ότι τώρα πια πρέπει να τιμούν τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Θα μείνετε στην ιστορία κ. Βορίδη ως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που…:
α) όταν έδωσε την ενιαία ενίσχυση στους αγρότες, δηλαδή το 1,65 δις €, στο τέλος της ημέρας έλειπαν 165 εκατομμύρια. Δηλαδή έλειπε το 10%. Που είναι τα λεφτά κ. Βορίδη; Που είναι “καβατζωμένα” και λείπουν από τους λογαριασμούς των αγροτών;

β) πήρατε από τον 2ο Πυλώνα 126 εκ. € που προορίζονταν για τις επενδύσεις και τους τεχνικούς συμβούλους, τα βάλατε στον κωδικό για την έκτακτη ενίσχυση λόγω κορονοϊού και δώσατε ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς όλης της χώρας, με τιμή 30 € ανά στρέμα και μόνον σε όσους είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πολλοί άλλοι που έχουν ελαιόδεντρα, εργάζονται σε αυτά κάθε χρόνο και παράγουν λάδι δεν πήραν τίποτα. Κι επίσης, με αυτό που κάνατε με το αρχείο της 31ης Αυγούστου, μείναν απ’ έξω και άλλοι πολλοί που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

γ) όμως, υπάρχει εδώ ένα μεγάλο “μασκαραλίκι” κ. Βορίδη μου. Θυμάστε πέρυσι, όταν στην Κρήτη έγινε πανικός με το γλοιοσπόριο και το δάκο, που σας έλεγα ότ αυτό το νησί είχε μια απώλεια εισοδήματος (όχι ενισχύσεων) ύψους 130-140 εκ. € από την καταστροφή που έγινε; Και 13 μήνες μετά, έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δηλαδή, να τα “κλάψουνε” αυτά τα 130 εκ. ευρώ οι ελαιοπαραγωγοί, επειδή εσείς δεν κινηθήκατε έγκαιρα για ενίσχυση;”

Αφήνοντας τα θέματα των αγροτών στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης, στάθηκε στις κυβερνητικές κραυγές που ρωτούν υποκριτικά “τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη NOVARTIS;”. “Δουλευόμαστε;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής Χανίων. “Εμείς αναδείξαμε το σκάνδαλο. Ακόμα δεν παραδέχεστε ότι πρόκειται για σκάνδαλο κ. Πλεύρη; Θα σας διαβάσω την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αξιοποιεί την απόφαση του Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, που αυτό περιμέναμε εμείς να τελειώσει για να ζητήσουμε τις αποζημιώσεις… και που λέει πεντακάθαρα ότι η NOVARTIS HELLAS, αξιοποίησε αξιωματούχους στην Ελλάδα, για να επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να τιμολογήσει με τέτοιο τρόπο τα φάρμακα, ώστε να διαφυλαχτούν τα κέρδη της NOVARTIS. Και δυστυχώς, αυτή η απόφαση βγήκε επί δικής σας θητείας και όχι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και άλλα θέματα επικαιρότητας.

Leave a Reply

13 − 6 =

Top