Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επικράτηση Τσίπρα απέναντι σε Σκουρλέτη, 53, Φίλη και Τσακαλώτο για τον τρόπο εγγραφής των μελών – Που αλλού ηττήθηκε η εσωκομματική αντιπολίτευση όταν δοκίμασε να κοντραριστεί με τις απόψεις Τσίπρα

Επικράτηση Τσίπρα απέναντι σε Σκουρλέτη, 53, Φίλη και Τσακαλώτο για τον τρόπο εγγραφής των μελών – Που αλλού ηττήθηκε η εσωκομματική αντιπολίτευση όταν δοκίμασε να κοντραριστεί με τις απόψεις Τσίπρα

Σαφής επικράτηση των απόψεων του Αλέξη Τσίπρα καταγράφτηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όταν η εσωκομματική αντιπολίτευση προσπάθησε να καταγράψει τις δυνάμεις της φερνοντας προτάσεις που είχαν σκοπό να ακυρώσουν επί της ουσίας βασικά σημεία του οδικού χάρτη για το συνέδριο που έχει χαράξει ο πρόεδρος του κόμματος.

Έτσι, η διήμερη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες επί του σχεδίου απολογισμού και του οδικού χάρτη προς το συνέδριο που εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ τρεις τροπολογίες επί οργανωτικών θεμάτων που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν, η μία εξ αυτών με οριακή πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση Τσίπρα να μην χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις των νέων μελών που εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα iSYRIZA «κοντραρίστηκε» με την πρόταση που κατατέθηκε ως τροπολογία από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να υπάρχει μια αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών τουλάχιστον σε δύο συνεδριάσεις.

Η πρόταση Τσίπρα έλαβε 55 ψήφους υπέρ και 50 κατά (ενώ υπήρχαν και 5 λευκά), με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, την «Κίνηση των 53+», τον Νίκο Φίλη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ( ο Ν. Βούτσης απείχε ) να κινούνται σε διαφορετική γραμμή από τον πρόεδρο του κόμματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο news247.gr.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης πριν την ψηφοφορία, υπέρ της άποψης για αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις για εγγραφή νέων μελών, άποψη που τελικά μειοψήφισε, επιχειρηματολόγησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγκάστηκε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πρότασής του πάνω από δυο φορές.

Το επιχείρημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υπέρ της αυτοπρόσωπης παρουσίας, σύμφωνα με topontiki.gr ήταν ότι πρέπει αφενός να υπάρχει όσμωση παλιών και νέων μελών και αφετέρου εν είδει ασφαλιστικής δικλείδας απέναντι στον κίνδυνο να παραλάβουν από τις οργανώσεις κάρτα για το συνέδριο (με την οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου) πρόσωπα που δεν είναι πραγματικά μέλη και αποτελούν «εικονικές» εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. (επιχειρήματα, ωστόσο, που απαντήθηκαν από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την δημιουργία ενιαίας λίστας και τον τρόπο παραλαβής της κάρτας).

Την ίδια ώρα, κατά πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι τροπολογίες α) οι 250 αριστήνδην σύνεδροι που προέρχονται από τους συμμάχους να μην έχουν δικαίωμα «εκλέγειν» στο συνέδριο, αλλά μόνο δικαίωμα λόγου και β) να μην προσδιοριστεί από τώρα ο αριθμός των μελών της νέας ΚΕ που θα προκύψει από το συνέδριο και κατά συνέπεια να μην ισχύσει ο αριθμός 50 αριστήνδην από τους συμμάχους στους 250 σύνολο, που αποφάσισε η ΠΓ, αλλά να αποφασίσει το συνέδριο για τον αριθμό μελών της ΚΕ και το ποσοστό και τον τρόπο εκπροσώπησης των συμμάχων σε αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Χατζηνικόλας στο documentonews.gr, προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κατάθεσης των τροπολογιών επί των δέκα θέσεων του οδικού χάρτη από τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα ίδια μέλη που χθες κατέθεσαν τις τροπολογίες τον είχαν εγκρίνει συνολικά.

 

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

3 thoughts on “Επικράτηση Τσίπρα απέναντι σε Σκουρλέτη, 53, Φίλη και Τσακαλώτο για τον τρόπο εγγραφής των μελών – Που αλλού ηττήθηκε η εσωκομματική αντιπολίτευση όταν δοκίμασε να κοντραριστεί με τις απόψεις Τσίπρα

  1. Για να έρθει νέος κόσμος πρέπει η οργάνωση του σύριζα να μιλήσει στη γλώσσα του και να τους καλοδεχθει. Να τους δώσει αρμοδιότητες και δικαιώματα. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ το νέο κόσμο. Να τους ζητάτε απεγνωσμένα! Είναι αυτοί που θα προτείνουν το σύριζα στην κοινωνία. Για να το κάνουν ομως, πρέπει να νοιώσουν ότι αξίζει. Αλλιώς, γυρνάνε στις δουλειές τους. Δεν είναι ταγμένοι σε κανέναν.

  2. Βρα παιδιά, άρθρα του Σκουρή αναδημοσιευετε;
    Αυτος ανελαβε εργολαβικα να μας πείσει για την σφαγη και την….. διάσπαση…

Leave a Reply

Top