Είστε εδώ

Επικράτησε ο … προφυλακισμένος Φρέντυ Μπελέρης στη Χειμάρρα του εκλεκτού του Ράμα

Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του «εκλεκτού» του Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο, στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας που επισκιάστηκαν από τη δίωξη προφυλακισμένου ομογενή την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σε εκλογικό θρίλερ μετετράπη η «μάχη» των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα της Αλβανίας, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης μετά από «μάχη» στήθος με στήθος από τον αντίπαλό του Γιόργκο Γκόρο του κυβερνώντος κόμματος, κατάφερε τελικά να επικρατήσει. Όλα αυτά στη «σκιά» της δίωξης Μπελέρη την Παρασκευή που κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν και εντάσεις, ενώ στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Το πρωί υπήρχαν καταγγελίες για μπλοκάρισμα της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων σε εκλογικά κέντρα, όπου επικράτησε ένταση.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γκιόρκι Γκόρο προηγείτο με εκατοντάδες ψήφους, αλλά αυτό άλλαξε στις τελευταίες κάλπες που καταμετρήθηκαν.

Σημειώνεται, ότι στα εκλογικά τμήματα υπήρχαν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον εκλογικό νόμο ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο το όνομά του υπήρχε στο ψηφοδέλτιο και μπορούσε να ψηφιστεί.

Ο νέος δήμαρχος Χιμάρας βαρύνεται με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων» και δικάζεται σε πρώτο βαθμό στον Αυλώνα της Αλβανίας.

Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς
Στο άκουσμα τις είδησης οι ομογενείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *