Είστε εδώ

Επανεμφανίστηκε και ο … τράπερ από τα ελληνικά νησιά! Θέλει να διαδεχθεί τη Λιζ Τράς που τον διαδέχτηκε …

Στο ενδεχόμενο ο Μπόρις Τζόνσον να είναι εκ νέου υποψήφιος για επικεφαλής των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναφέρεται δημοσίευμα των Times, μετά τη σημερινή παραίτηση της Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εγκατέλειψε το αξίωμά του μόλις πριν από έξι εβδομάδες, δέχεται εισηγήσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει το ζήτημα ως «εθνικού ενδιαφέροντος».

Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται «έτοιμος να ανατρέψει τα δεδομένα» εντός του κόμματος των Συντηρητικών, τα μέλη του οποίου ουσιαστικά τον οδήγησαν σε παραίτηση, πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τη Λιζ Τρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λ. Τρας με μια σύντομη δήλωση το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι πρέπει να «υπάρξει εκλογή ηγεσίας που θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι παραμένουμε σε ένα μονοπάτι εκπλήρωσης των δημοσιονομικών μας σχεδίων και ότι διατηρούμε την οικονομική σταθερότητα και εθνική ασφάλεια της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι η Λιζ Τρας ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022 και παραιτήθηκε ύστερα από 45 ημέρες. Η θητεία της ήταν η συντομότερη οποιουδήποτε πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *