Είστε εδώ
Home > FAQ news > Επαναστατική αλλαγή στα εργασιακά από την Έφη Αχτσιόγλου! Η πρόσληψη αδήλωτων εργαζομένων το νέο πρόστιμο για τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν !!!

Επαναστατική αλλαγή στα εργασιακά από την Έφη Αχτσιόγλου! Η πρόσληψη αδήλωτων εργαζομένων το νέο πρόστιμο για τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν !!!

Στο επίκεντρο της προωθούμενης αλλαγής, όπως ενημέρωσε η Έφη Αχτσιόγλου τους προέδρους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και Γιώργο Καββαθά, αντίστοιχα, βρίσκεται η σύνδεση του ύψους του προστίμου με την πρόσληψη του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος και η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αυτού. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο συνδυασμός των ρυθμίσεων εξυπηρετεί μία νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζομένου. Όλα αυτά στο πλαίσιο της αλλαγής στην αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας,

Παράλληλα, σκοπός της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων των επαγγελματοβιοτεχνών για τα ευεργετήματα και τις προϋποθέσεις υπαγωγής φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top