Είστε εδώ

Έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην απόπειρα της Ντόρας να “εκφοβίσει” τους μάρτυρες στην Εξεταστική: “Προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά”

Η χθεσινή τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έφερε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση, στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών που έχει σφίξει ασφυκτικά τον κλοιό για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω ανακοίνωσης, κατηγορεί την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να επιβάλλει την ομερτά, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο «να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο» και κατηγορεί τη Ν.Δ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων.

Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου.

Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε σχετικά «υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα» για να προσθέσει πως «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή».

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει με όλους τους τρόπους να «θάψει» το ζήτημα και να υποβαθμίσει την διαδικασία της Εξεταστικής που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή, τη στιγμή που νομικοί και συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η διαδικασία περί «απορρήτου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.