Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα μετά την κάλυψη Διαματάρη από Μητσοτάκη: “Τελικά δεν έχουν ιερό και όσιο…”

Έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα μετά την κάλυψη Διαματάρη από Μητσοτάκη: “Τελικά δεν έχουν ιερό και όσιο…”

Κάλυψη στον Αντώνη Διαματάρη, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε».Την αποπομπή του είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για το ” μαζικό γιουρούσι της ΝΔ” στο Δημόσιο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που καλύπτει πλέον προσωπικά όλες αυτές τις περιπτώσεις Ααπό τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μέχρι τους αποτυχημένους κομματαρχες και πολιτευτες που διοριστηκαν στα Νοσοκομεια …

“Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο…Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές & κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον κ. Διαματάρη.” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν.Με ανακοίνωσή του (Δευτέρα 2/12), ο Αντώνης Διαματάρης δηλώνει ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου, αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει πτυχίο.

Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Επίσης, το βιογραφικό του… «διορθώθηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης:

Με πληροφορίες από left.gr

Leave a Reply

Top