Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ενώπιους … ενωπίων”, καλεί τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς! (Ας … ρωτήσουν) να μας πούνε αν συνεχίζουν να αποδέχονται τις αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΣΡ!

“Ενώπιους … ενωπίων”, καλεί τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς! (Ας … ρωτήσουν) να μας πούνε αν συνεχίζουν να αποδέχονται τις αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΣΡ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά: «Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι.

Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει. Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

• 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

• 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

• 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

• 9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

• 10 (Οροι συμμετοχής),

• 13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

• 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και • 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

Ο Νίκος Παππάς απάντησε επί της ουσίας στην ανακοίνωση νωρίτερα του Βασίλη Κικίλια για λογαριασμό της ΝΔ, στην οποία επιτέθηκε μεν στον κ. Παππά, ζητώντας να απολογηθεί για τον «αντισυνταγματικό νόμο του», πλην όμως, όταν ρωτήθηκε για τι απαντά η ΝΔ για την προσφυγή των ιδιοκτητών καναλιών στο ΣτΕ, απάντησε: «Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων».

Leave a Reply

Top